Redactia.ro
Home » Știri » De ce să nu ții pâinea în frigider! Îți vei schimba imediat obiceiul

De ce să nu ții pâinea în frigider! Îți vei schimba imediat obiceiul

De ce să nu ții pâinea în frigider! Îți vei schimba obiceiul

Iată câteva motive pentru care ar fi bine să nu mai ții pâinea în frigider! Pâinea este o sursă principală de carbohidrați în multe diete la nivel mondial și poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată dacă este consumată cu moderație și dacă este aleasă varianta potrivită.

De ce să nu ții pâinea în frigider! Îți vei schimba obiceiul

Sunt mai multe motive pentru care e bine să NU bagi în frigider pâinea. De exemplu, specialiștii susțin că moleculele de amidon din pâine se recristalizeaza rapid din cauza temperaturilor scăzute. Acest lucru duce la uscarea mai rapidă a pâinii și la apariția mucegaiului.

Păstrarea pâinii în frigider nu este de obicei recomandată și dintr-un alt motiv, cum ar fi schimbarea texturii și a gustului. Pâinea păstrată în frigider poate deveni, astfel, mai tare și își poate pierde și din gust. De asemenea, pâinea poate absorbi mirosurile altor alimente din frigider astfel că gustul este afectat în mod negativ.

Dacă nu consumați pâinea într-un interval de timp scurt, o opțiune mai bună ar fi să o congelați. Puteți împărți pâinea în porții mai mici și să o congelați, apoi să dezghețați doar cât aveți nevoie la un moment dat. Pâinea congelată păstrează mult mai bine textura și gustul comparativ cu pâinea păstrată în frigider.

Pe de altă parte, dacă știți că veți consuma pâinea într-o zi sau două, cel mai bine este să o păstrați la temperatura camerei, într-un coș de pâine sau într-o pungă de hârtie, care permite circulația aerului și reduce umezeala.

Pâinea albă e nesănătoasă, susține medicul Virgiliu Stroescu. Cei care o consumă pot face această boală

Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, cu o vastă experiență în modificările endocrinologice şi metabolice, a explicat de ce produsele făcute din făină albă sunt nesănătoase. Pâinea albă intră și ea în această gamă, evident.

„Pâinea albă e nesănătoasă. Nu are decât glucide, nu are fibre. Încă ceva: cei care consumă multă pâine albă, în afară că se îngrașă, pot face boala Alzheimer, deoarece amidonul acela poate face acel amiloid în creier, ani de zile, care poate să ajute la boala Alzheimer. De aceea, nu mai consumăm de azi înainte, hai să punem regulă: 1 – făină rafinată, făină albă”.

„Făina albă este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu – integralul – scoate numai albul, numai amidonul, pare a fi interesant și nu face decât să îmbolnăvească”, a spus medicul, invitat în cadrul podcastului ALTCEVA al lui Adrian Artene. Continuarea poate fi citită aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: