Redactia.ro
Home » Știri » De ce se mănâncă în China șoareci, câini și lilieci. Aceasta ar fi sursa de infectare cu coronavirus

De ce se mănâncă în China șoareci, câini și lilieci. Aceasta ar fi sursa de infectare cu coronavirus

câine

Chinezii foarte bogați adoră preparatele din carne de șarpe, câine și liliac și sunt dispuși să plătească oricât pentru a-și procura delicatesele, deși sunt vândute în aer liber, fără respectarea normelor de igienă. Imagini dezgustătoare cu animale ținute în cuști în piața din Wuhan, locul de unde a pornit pandemia de coronavirus, au îngrozit planeta.Animalele exotice, dar și șobolani sau pisici, erau aduse vii și omorâte, pe loc, atunci când apărea un client care dorea carne foarte proaspătă.

Se pare că temutul coronavirus care provoacă infecția cu COVID-19 ar fi fost transmis la om de la șerpi, câini, pisici sau lilieci, care se vând la tot pasul în piețele din China.

De ce preferă chinezii carnea de câine

Carnea de câine a devenit sursă de hrană în timpul lui Confucius. Scrierile antice din timpul dinastiei Zhou, se referă frecvent la trei animale care erau folosite ca principal aliment al oamenilor din acea epocă – porc, capră și câine. Iar filozoful chinez Mencius recomanda carnea de câine datorită gustului său delicios.

Acest tip de carne a fost des consumat în perioadele de foamete. Acum, carnea de câine este consumată și în medicina tradițională chineză. Conform medicinei alternative, aceasta incrementează energia pozitivă din corp (yang) și are rol de reglare a circulației sanguine. Datorită acestor recomandări, chinezii consumă carnea de câine în sezonul rece pentru a-și păstra o temperatură normală a corpului.

Unii chinezi sunt de părere că această carne le aduce sănătate și noroc. Există chiar și un festival în China, atunci când se mănâncă în exces carne de câine. În timpul festivalului, care are loc pe 22 iunie, se ucid și se mănâncă până la 10 000 de câini, scrie Adevarul.

Doar cei înstăriți își permit carne de câine

Din cauza prețurilor ridicate ale cărnii de câine, chinezii de clasă medie și joasă își permit cu greutate achiziționarea ei, fiind considerat un sortiment destinat chinezilor mai înstăriți. Zonele unde se consumă cel mai adesea acest tip de carne sunt nord-estul Chinei, precum și în sud sau sud-est.

Și liliecii reprezintă o sursă de hrană pentru chinezi și nu numai. Supa de liliac este considerată o delicatesă în China, unde este foarte populară. Experții cred că liliecii de fructe ar putea fi gazda virusului potrivit unui document publicat în Buletinul Științific Chinez.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: