Redactia.ro
Home » Știri » De la bal la spital! Zeci de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie, după ce au mâncat la nunţi

De la bal la spital! Zeci de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie, după ce au mâncat la nunţi

Nunţi de coşmar. Şi pentru miri, şi pentru invitaţi. Noaptea de sâmbătă spre duminică n-a fost una cu noroc pentru petrecăreţii din judeţul Alba.

Oameni care au participat la o petrecere de cununie la o pensiune din Ocoliş, respectiv la o nuntă în Alba Iulia au ajuns la spital, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au acuzat o stare de rău.

Au fost demarate 2 anchete epidemiologice

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba anunţă că a deschis anchete epidemiologice pentru a stabili cauzele care au dus la îmbolnăvirea acestora.

Conform DSP Alba, şapte persoane care au participat la o cununie au acuzat stări de rău şi au fost transportate la cea mai apropiată unitate sanitară, respectiv Spitalul Municipal Turda.

Trei dintre pacienţi au plecat acasă în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, iar alţi patru, doi bărbaţi şi două femei, au rămas internaţi. Raportările făcute duminică arată că starea lor este una bună. La cununie au participat 40 de persoane.

Cea de-a doua anchetă epidemiologică a fost declanșată după ce tot în cursul serii de sâmbătă alte 13 persoane care participau la o nuntă ce a avut loc la o sală de evenimente de pe raza municipiului Alba Iulia au acuzat de asemenea stări de rău și s-au prezentat la UPU Alba Iulia. Un copil de 14 ani care acuza o stare de rău ușoară/moderată a fost internat pentru supraveghere. Ceilalți au refuzat internarea. La nuntă au participat aproximativ 200 de persoane.

Ce a anunţat DSP Alba?

„În ambele cazuri, inspectorii DSP Alba, alături de reprezentanți ai DSVSA Alba și cei ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba, s-au deplasat în teren pentru a preleva probe din mâncarea servită cât și de pe mâinile personalului care a manipulat alimentele la cele două locații pentru stabilirea exactă a cauzei care a dus la cele 21 cazuri de presupusă toxiinfecție alimentară.

Vom reveni cu concluzii și măsuri după finalizarea analizelor de laborator și a anchetelor epidemiologice”, au transmis, duminică, reprezentanții DSP Alba.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: