Redactia.ro
Home » Știri » De la binefăcător, la victimă: Antreprenorul din Cluj care a fost păcălit după ce a ajutat un om al străzii

De la binefăcător, la victimă: Antreprenorul din Cluj care a fost păcălit după ce a ajutat un om al străzii

De la binefăcător, la victimă! Iată prin ce clipe a trecut un antreprenor din Cluj care a fost păcălit de un om al străzii pe care a vrut să-l ajute!

De la binefăcător, la victimă

O poveste aparent plină de bunătate și generozitate s-a transformat într-un coșmar pentru un antreprenor din Cluj, care a decis să ajute un om al străzii. Gestul său bine intenționat de a oferi o șansă unei persoane nevoiașe de a avea o viață normală s-a dovedit a fi o alegere greșită și a avut consecințe neașteptate.

Gheorghe Zanfirache, un bărbat implicat în industria construcțiilor, s-a întâlnit cu un om fără adăpost în gara din Cluj-Napoca. Persoana respectivă, originară din Brașov, l-a implorat să-l ajute, iar inima generoasă a antreprenorului nu a rezistat în fața acestei rugăminți disperate. Astfel, Gheorghe Zanfirache a decis să-l angajeze pe bărbat la firma sa și chiar i-a asigurat o locuință plătită pentru prima lună.

„Acest individ, cu un comportament ce cere milă și se declară a fi un mare creștin, a jefuit din casa unui angajat de-al meu o sumă considerabilă de bani și lucruri de mare valoare. Dacă aveți informații sau este văzut, vă rog să sunați la 112. Poliția este în căutarea lui. Mulțumesc!”, a scris Gheorghe Zanfirache, pe pagina sa de Facebook, potrivit gandul.ro.

Antreprenorul din Cluj care a fost păcălit după ce a ajutat un om al străzii

Cu toate acestea, curând au început să apară semnele de întrebare cu privire la comportamentul individului. Antreprenorul a observat că omul străzii evita să-și rezolve formalitățile legale, cum ar fi obținerea unui buletin nou, și acest lucru a ridicat suspiciuni în mintea sa. Cu doar câteva zile înainte de un incident nefericit, Gheorghe Zanfirache l-a informat pe bărbat că nu îl poate mai păstra în firmă din cauza riscurilor legate de munca fără acte legale.

Nenorocirea s-a abătut asupra antreprenorului atunci când un alt angajat al firmei sale a fost jefuit de toți banii și alte obiecte de valoare. În dimineața următoare, acest angajat a constatat că omul fără adăpost, pe care generosul antreprenor l-a găzduit din milă, dispăruse fără urmă și cu o parte din bunurile sale. Odată cu descoperirea acestui furt, antreprenorul a decis să acționeze și să facă apel la autorități, anunțând incidentul pe pagina sa de Facebook și cerând sprijinul celor care pot oferi informații despre persoana căutată.

„L-am cunoscut în gara din Cluj-Napoca, m-a oprit și a zis că nu are unde să doarmă și că locuiește în Brașov și i-am propus să lucreze la mine, că îl angajez eu. S-a bucurat, avea un comportament de mi s-a făcut milă de el și i-am căutat și chirie. I-am închiriat pe banii mei cu gândul că o să-i retrag banii la salariu. L-am ținut în probă de lucru două săptămâni, după care i-am propus să îl angajez și el mi-a spus că are buletinul pierdut. I-am zis să facem alt buletin și aici mi-a dat multe semne de întrebare că nu dorea.

Cu 3 zile înainte de incident i-am spus că la lucru nu îl mai pot lua, fără carte de muncă sunt eu în pericol, de un control sau un accident la locul de muncă, pe deasupra că aveam și lucrări executate la înălțime. Nu l-am mai luat la lucru, chiria lui a fost dată la alt angajat de-al meu și a apelat la cel păgubit, tot angajat al meu să-l găzduiască 2-3 zile. Bărbatul l-a găzduit, tot din milă, și i-a furat în noaptea de vineri spre sâmbătă de toți banii și alte lucruri de valoare. M-am trezit amețit și toată ziua am fost așa. Nu știu, dar bănuiesc că mi-a pus ceva în băutură”, a explicat Gheorghe Zanfirache pentru Știri de Cluj, relatează sursa citată mai sus. 

Din păcat, această poveste tristă arată că actele de bunătate și generozitate pot fi uneori răsplătite cu trădare și dezamăgire. În ciuda intențiilor bune și a dorinței de a face o schimbare pozitivă în viața unui om, antreprenorul a devenit victima celor pe care a vrut să-i ajute.

Sursa foto: Unsplash, Ziare.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: