Redactia.ro
Home » Știri » De la ce a pornit incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Ce a declarat Ministrul Sănătății

De la ce a pornit incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Ce a declarat Ministrul Sănătății

Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineață, la Institutul Matei Balș din Capitală. Potrivit surselor Antena 3, incendiul ar fi fost provocat de o sursă de încălzire. Ministrul Sănătății a precizat că sunt două piste pentru a afla de la ce a izbucnit incendiul. 

 

De la ce a izbucnit incendiul de la Matei Balș

Potrivit surselor Antena 3, incendiul ar fi izbucnit de la o aerotermă care se afla în alts alon. De asemenea, o altă ipoteză este că incendiul ar fi pornit de la un pacient care a fumat în interiorul spitalului sau de la o siguranță de la sistemul electric.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, n această dimineață, că în noaptea trecută nu au fost provbleme cu încălzirea în cadrul spitalului Matei Balș. Însă, sursele Antena 3 au susținut că incendiul ar fi izbucnit de la o aertotermă, care a fost pusă în alts alon.

,,Este o clădire care a fost făcută în 1953 și a fost refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al oxigenului, pentru că oxigenul reprezintă un medicament în momentul de față”, a declarat, în această dimineață, medicul Adrian Streinu-Cercel.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut declarații cu privire la posibilele cauze care ar fi dus la izbucnirea incendiului de vienri dimineață, în cadrul unui pavilion de la Institutul Matei Balș din Capitală.

Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (…) Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătății, potrivit Mediafax. 

Ministrul Sănătății a făcut declarații și cu privire la pacienții evacuați din pavilionul în care s-a produs incendiul.

,,Nu toți sunt în stare gravă. Din informațiile mele sunt pacienți îns tare gravă la Matei Balș. Circa 40 de pacienți fuseseră transferați la alte spitale din București. Sunt locuri supkimentare. La Victor Babeș, minim 60 de locuri”, a mai precizat Ministrul Sănătății.

În urma incendiului din această dimineață, patru persoane și-au pierdut viața.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: