Redactia.ro
Home » Știri » De la ce vârstă pot avea card bancar? Câți ani trebuie să ai atunci când mergi la bancă

De la ce vârstă pot avea card bancar? Câți ani trebuie să ai atunci când mergi la bancă

card bancar

Un card bancar sau de debit te ajută să ai acces mai ușor la banii din cont și să îți plătești cumpărăturile. Poate fi privit și drept un mijloc de încasare a veniturilor lunare – salariu, bursă, alocație, pensie.

Cei mai mulți dintre noi au făcut cunoștință cu un card bancar atunci când eram în liceu sau în facultate (pentru alocație și burse), când ne-am angajat (pentru încasarea salariului) sau când am ieșit la pensie (pentru virarea pensiei).

Un card de debit este ușor de folosit și are mai multe de oferit în afară de plata cumpărăturilor. Poate fi folosit pentru a plăti facturile, pentru a transfera bani dintr-un cont în altul.

Vârsta minimă pentru obținerea unui card bancar

Vârsta minimă pentru obținerea unui card bancar este de 14 ani, potrivit intreb.bancatransilvania.ro. Este însă nevoie de unul dintre părinți pentru emiterea unui astfel de card, deoarece clientul e minor. De obicei, se aplică pentru card prin intermediul școlii/liceului. Minorul va fi nevoit să ridice personal cardul, împreună cu părintele sau tutorele legal.

Câteva dintre cele mai mari bănci din România au oferte speciale prin care încearcă să ademenească elevii să le folosească serviciile. Pun la dispoziție pachete cu un cont curent în lei prin care își pot gestiona diferite sume (burse, alocații, bani de buzunar) și un card de debit ce poate avea sau nu limită.

Avantajele unui card pentru elevi

De obicei, cardurile pentru adolescenți vin cu o serie de avantaje. Cel puțin asta promit băncile. Iar asta înseamnă zero costuri.

  • 0 Lei cost de achiziție card;
  • 0 Lei comision de administrare anuală;
  • 0 Lei comision pentru retragerea banilor (Lei) de la bancomatele oricărei bănci din România;
  • 0 Lei comision la tranzacțiile în Lei efectuate prin seviciile de internet și mobile banking;
  • 0 Lei comision la plata prin card la comercianți.

Unele bănci atasează cardului de debit și o asigurare de călătorie în străinătate, în special în spațiul comunitar al UE.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: