Redactia.ro
Home » Știri » De unde pot lua credit la bancă, dacă sunt în biroul de credite. Cine mai dă bani rău-platnicilor

De unde pot lua credit la bancă, dacă sunt în biroul de credite. Cine mai dă bani rău-platnicilor

credit la bancă

Oamenii fac credit la bancă pentru a acoperi o nevoie personală sau pentru a-și cumpăra o locuință. Uneori, aceștia ajung în imposibilitatea de a plăti ratele, cum este pandemia de coronavirus, care a generat o criză economică majoră, astfel că ajung în Biroul de Credite.

Raportarea la Biroul de Credite se face pentru întârzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor. Datele stocate în sistemul de evidență al Biroului de Credite se păstrează de obicei timp de 4 ani din momentul achitării ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizări transmise de bancă.

Dacă în prezent figurezi în sistemul de evidență al Biroului de Credit, nu înseamnă că nu mai poți accesa un credit la bancă. Există bănci care acordă credite rău platnicilor, dacă aceștia și-au achitat datoria într-un timp scurt și au în prezent un venit apreciabil. Persoanele care caută credite rapide – de nevoi personale – pentru restanțieri mizează pe ofertele instituțiilor financiare nebancare, care nu verifică Biroul de Credit.

Cum accesezi un credit la bancă, dacă ești în Biroul de Credit

Așa cum am menționat mai sus, dacă figurezi în sistemul de evidență al Biroului de Credit, nu înseamnă că nu mai poți accesa un credit. Băncile calculează scoring-ul de credit. În stabilirea scoring-ului personal, se iau în calcul mai mulți parametrii.

Dintre ei, istoricul de plată este foarte important și vine cu ponderea cea mai mare. Astfel, cu cât clientul în cauză a înregistrat întârzieri mai mari, cu atât scorul său va avea de suferit și va scădea. Tot la capitolul istoric de plată vor fi trecute în revistă și sumele restante, iar cu cât acestea sunt mai mari, cu atât și scoring-ul va scădea.

Băncile mai analizează, pe lângă situația de la Biroul de Credite, și situația materială și familială, pentru a decide dacă ești eligibil pentru un nou credit, conform normelor și politicilor de creditare. O persoană cu credit activ la o bancă poate încerca o refinanțare ori o reeșalonare la aceeași bancă sau la altă bancă mai permisivă.

Peste 560.000 de români înscriși în Biroul de Credit

IFN-urile sunt mai reticente când trebuie să acorde împrumuturi financiare de când s-a restricționat gradul de îndatorare, de 40% la creditele în lei și de 20% la valută.

Însă au condiții mai destinse de creditare decât bancile, fiind mai îngăduitoare cu rău platnicii. Număul restanțierilor a crescut în ultima perioadă, conform ultimelor statistici oferite de BNR, potrivit creditmix.ro.

Astfel, în aprilie 2020 numărul persoanelor înscrise în baza de date a Biroului de Credit a ajuns la 561.721. Este posibil ca până la finalul anului 2020 să se înregistreze creșteri ale numărului de persoane cu istoric negativ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: