Redactia.ro
Home » Știri » De necrezut. Alex a mers la 17 medici și nimeni nu a știut motivul pentru care se simțea din ce în ce mai rău. ChatGPT l-a diagnosticat, însă, corect

De necrezut. Alex a mers la 17 medici și nimeni nu a știut motivul pentru care se simțea din ce în ce mai rău. ChatGPT l-a diagnosticat, însă, corect

alex

Caz incredibil! Alex a suferit de dureri persistente în timp, care i-au împiedicat să se bucure de jocurile alături de alți copii. Niciun medic nu a reușit să determine sursa acestor dureri și să propună un tratament adecvat. În cele din urmă, răspunsul a venit de la ChatGPT!

A mers la 17 medici și nimeni nu a știut motivul pentru care starea sa se agrava de la o zi la alta. ChatGPT l-a diagnosticat, însă, corect

În perioada pandemiei de COVID-19, Courtney a achiziționat o locuință nouă și s-a mutat acolo cu cei doi copii ai săi. Puțin timp după mutare, fiul său Alex, care avea atunci 4 ani, a început să aibă dureri. Ulterior, Alex a dezvoltat obiceiul de a mușca obiecte, ceea ce a determinat-o pe Courtney să-l ducă la dentist, dar nici această măsură nu a rezolvat problema.

Răspunsul salvator pare să fi venit la începutul acestui an, când Courtney a apelat la Inteligența Artificială. Mama băiețelului a împărtășit pe platforma ChatGPT tot ce știa despre simptomele fiului său și toate informațiile pe care le-a putut aduna din RMN-urile pe care acesta le-a făcut de-a lungul timpului.

Totul a devenit mai clar atunci când femeia a introdus simptomele fiului în programul ChatGPT, iar acesta i-a sugerat că fiul ei ar putea suferi de sindromul cordonului legat. Când Alex a început să muște obiecte, părinții s-au întrebat dacă poate avea probleme cu molarii care îi provoacă durere sau dacă există o carie.

Cu toate acestea, stomatologul a respins aceste presupuneri, dar le-a sugerat părinților să consulte un ortodont specializat în astfel de probleme.Ortodontul a descoperit că palatul moale al lui Alex era prea mic pentru gura și dinții lui, ceea ce îi cauza dificultăți în respirația pe timp de noapte. Acesta a plasat un aparat de expansiune în cerul gurii lui Alex și părea că lucrurile încep să se îmbunătățească. După un timp, Alex a devenit, însă, din ce în ce mai agitat, avea dureri de cap cumplite și nu se putea odihni noaptea.

În total, au vizitat 17 medici diferiți, pe parcursul a trei ani. Dar Alex încă nu avea un diagnostic care să-i explice toate simptomele. Așadar mama a introdus datele în platforma amintită mai sus, iar ea i-a sugerat diagnosticul de cordon legat. Ea a programat o nouă vizită la un medic neurochirurg, iar acesta i-a pus acelați diagnostic pe care l-a oferit și ChatGPT-ul, spre surprinderea femeii.

Ce este sindromul cordonului legat

Sindromul cordonului legat apare atunci când țesutul din măduva spinării formează atașamente care limitează mișcarea măduvei spinării, determinând întinderea anormală a acesteia, potrivit Asociației Americane a Chirurgilor Neurologici. Afecțiunea este strâns asociată cu spina bifida, un defect congenital, în care o parte a măduvei spinării nu se dezvoltă complet, iar nervii sunt expuși.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: