Redactia.ro
Home » Știri » De necrezut! Cât vor plăti românii pentru un litru de ulei

De necrezut! Cât vor plăti românii pentru un litru de ulei

Ultimele evenimente prin care am trecut și trecem cu toții, anume războiul de la granița țării noastre, dar și pandemia, au adus după ele scumpiri în lanț. Tot mai multe alimente de bază ajung la niște prețuri pe care nu mulți români le mai pot suporta. Toate aceste scumpiri au dus la panică în rândul tuturor românilor. Uleiul este cel mai căutat și, totodată, prețurile la care îl putem găsi sunt destul de piperate.

De necrezut! Cât vor plăti românii pentru un litru de ulei

Potrivit specialiștilor, prețul uleiului care este deja majorat, va crește și mai mult. Se pare că vom ajunge să plătim chiar cu 40% mai mult decât până acum. Până la finele anului se va ajunge la această majorare.

Totodată, producătorii de ulei se plâng de o producție cât mai mică. Seceta din această vară a afectat considerabil producția de floarea soarelui. Fermierii români fac estimări despre producția de anual acesta. Potrivit acestora, recolta de floarea soarelui de anul acesta este cu 1 milion de tone mai puțină.

De necrezut! Cât vor plăti românii pentru un litru de ulei

Estimările fermierilor arată că până la finalul anului prețul uleiului ar ajunge 18 lei per litru. „Dacă pentru jumătate de Românie, o producție medie de 2,5 tone la hectar la prețul actual de circa 500 de dolari înseamnă clar și un mic profit, pentru sudul Moldovei,

sud estul României, unde suntem loviți de o secetă cum n-am mai văzut de 24 de ani, aici vă dați seama că producțiile, după norocul fiecăruia, va fi între 0 și probabil 1,6 – 1,7 tone la hectar” , spune fermierul Cătălin Grigoriu, pentru informațiilor oferite de antena3.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: