Redactia.ro
Home » Homepage » Decizia luată de Cornel Dinicu după ce a ieșit din arestul preventiv. Afaceristul vrea să refacă Ferma Dacilor

Decizia luată de Cornel Dinicu după ce a ieșit din arestul preventiv. Afaceristul vrea să refacă Ferma Dacilor

Cornel Dinicu plantează pomi.

Într-un gest de omagiu și speranță, Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii Ferma Dacilor, a vizitat sâmbătă, 30 martie 2024, locul unde, cu doar câteva luni în urmă, opt persoane și-au pierdut viața în urma unui tragic incendiu. Acesta a făcut primii pași către reconstrucția complexului turistic, exprimându-și dorința de a aduce un tribut memoriei victimelor.

După ce a fost eliberat din arestul la domiciliu, cu decizia magistraților de a-l plasa sub control judiciar, Dinicu a profitat de oportunitate pentru a se întoarce la locul tragediei. Acesta fusese anterior acuzat că unitatea turistică a funcționat fără respectarea normelor de securitate la incendiu, fapt care a contribuit la izbucnirea și propagarea rapidă a incendiului în ziua de 26 decembrie 2023.

Un tribut adus victimelor

În semn de respect față de cei care și-au pierdut viața în incendiul devastator, Cornel Dinicu, alături de localnici, a inițiat plantarea a 150 de puieți de nuc pe terenul unde odinioară se afla pensiunea. Această acțiune simbolizează dorința de renaștere și de a păstra vie memoria celor decedați.

Întrebat de presă despre viitorul locației, Dinicu a confirmat că intenționează să reconstruiască pensiunea Ferma Dacilor. „Cel mai greu lucru este pierderea familiei. Dreptate o să se facă. Să vedem dacă o să se refacă Ferma Dacilor. Sunt mulți oameni răi. Nu vor să mai facem nimic”, a declarat Dinicu pentru Antena 3 CNN.

Reconstruirea Fermei Dacilor se anunță a fi un proces complex, nu doar din punct de vedere logistic și financiar, ci și din perspectiva recuperării încrederii comunității. Dinicu este conștient de obstacolele care îi stau în cale, dar se arată determinat să ducă la bun sfârșit acest proiect, în ciuda opoziției întâmpinate.

Un verdict în cazul incendiului de la Ferma Dacilor

Cu toate că inițiativele de omagiu și planurile de reconstrucție sunt pași importanți în vindecarea rănilor lăsate de tragedie, comunitatea așteaptă cu interes rezultatele anchetei judiciare. Este esențial ca dreptatea să fie făcută, iar responsabilii pentru neglijențele care au dus la pierderea de vieți să fie trași la răspundere.

„De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (…), sursa probabilă a incendiului fiind ‘efectul termic al curentului electric.”, preciza anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

În acest moment de cumpănă, acțiunile lui Cornel Dinicu de a reconstrui și de a omagia victimele incendiului de la Ferma Dacilor reprezintă un semn de respect față de comunitate și față de cei care au suferit în urma acestei tragedii. Rămâne de văzut cum vor evolua atât proiectele de reconstrucție, cât și procesele judiciare legate de acest caz.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: