Redactia.ro
Home » Homepage » Vești bune pentru Cornel Dinicu. Scapă de arestul la domiciliu și merge să aducă un omagiu victimelor carbonizate la Ferma Dacilor

Vești bune pentru Cornel Dinicu. Scapă de arestul la domiciliu și merge să aducă un omagiu victimelor carbonizate la Ferma Dacilor

Cornel Dinicu scapă de arestul la domiciliu.

Cornel Dinicu, cunoscutul patron al complexului turistic Ferma Dacilor, a fost eliberat din arestul la domiciliu, trecând sub control judiciar, conform unei decizii recente a magistraților. Această schimbare vine în urma unei tragedii devastatoare care a avut loc la complexul său turistic din Gura Vadului, județul Prahova, în a doua zi de Crăciun a anului trecut, când un incendiu masiv a curmat viețile unor oameni și a pus în mișcare Planul Roșu de intervenție.

Cornel Dinicu scapă de arestul la domiciliu

Decizia de ultimă oră, luată de Tribunalul Prahova pe 29 martie 2024, respinge contestația procurorilor Parchetului de lângă Tribunalul Prahova și permite lui Dinicu să iasă din arestul la domiciliu. Inițial, măsura controlului judiciar a fost aplicată pentru o perioadă de 60 de zile, în urma unei decizii anterioare a Judecătoriei Ploiești.

Într-un gest de omagiu și respect față de victimele incendiului, Dinicu a promis că, odată eliberat, va vizita locul tragediei pentru a aduce un tribut celor decedați. Acțiunile sale viitoare includ participarea la o plantare de pomi la locul tragediei, programată pentru sâmbătă, 30 martie 2024, și la o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoți. Aceste gesturi sunt menite să onoreze memoria celor pierduți în incendiul din decembrie 2023.

Nereguli la Ferma Dacilor

Tragedia a fost accentuată de faptul că complexul turistic a funcționat fără respectarea normelor de siguranță la incendiu, lipsind avizele și autorizațiile necesare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Procurorii au evidențiat că nerespectarea acestor reglementări a contribuit la izbucnirea și propagarea rapidă a focului, sursa probabilă a incendiului fiind efectul termic al curentului electric.

Decizia de a scăpa de arestul la domiciliu și acțiunile de omagiu planificate de Cornel Dinicu reflectă nu doar o schimbare în statutul său legal, ci și un pas către asumarea responsabilității și onorarea celor afectați de tragedia de la Ferma Dacilor. Comunitatea și familiile victimelor așteaptă cu siguranță mai multe măsuri concrete pentru prevenirea unor astfel de evenimente în viitor și pentru asigurarea unui mediu sigur în sectorul turistic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: