Redactia.ro
Home » Știri » Decizia lui Zelenski după ce Putin a semnat actele de anexare a 4 regiuni ucrainene

Decizia lui Zelenski după ce Putin a semnat actele de anexare a 4 regiuni ucrainene

Zelenski, despre posibilitatea celui de-al Treilea Război Mondial: „Ne putem imagina. Trebuie să izolăm Rusia politic. Putem face acest lucru doar prin unitate”

La doar o oră după ce Vladimir Putin a semnat actele de anexare a patru regiuni ucrainene, președintele Zelenski a depus o cerere de „aderare accelerată” la NATO.

Ucraina a depus o cerere de „aderare accelerată” la NATO

„De facto, am parcurs deja drumul către NATO. Am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm unul pe altul și ne protejăm. Aceasta este Alianța. De facto. Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure. Într-o procedură care va fi în concordanță cu importanța noastră de a ne proteja întreaga comunitate. Pe o bază accelerată. Facem pasul nostru definitoriu prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO”, a spus Zelenski.

 

În această seară, NATO urmează să facă un anunț despre anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene de către Federația Rusă.

De-a lungul ultimilor ani, dar mai ales la începerea războiului în urmă cu șapte luni, Ucraina și-a exprimat dorința de a adera la NATO. Totuși, ulterior, Zelenski a declarat că țara lui va renunța la această aderare, pentru a se putea concentra pe intrarea în UE.

  • ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: