Redactia.ro
Home » Știri » Decizie bombă în cazul tragediei de la Onești! Ministrul de Interne, Lucian Bode, i-a demis pe șefii Poliției Bacău și Onești

Decizie bombă în cazul tragediei de la Onești! Ministrul de Interne, Lucian Bode, i-a demis pe șefii Poliției Bacău și Onești

Este decizia momentului în cazul tragediei de la Onești, unde doi muncitori au fost uciși cu sânge rece în apartamentul în care lucrau de către proprietarul locuinței. Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul de Interne, Lucian Bode.

Se iau primele măsuri după tragedia de la Onești care a îngrozit toată România.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, decizie bombă în tragedia de la Onești

Lucian Bode a început declarația de presă prin a-și exprima condoleanțele familiilor muncitorilor uciși cu sânge rece de către Gheorghe Moroșan, bărbatul de 68 de ani care i-a luat drept ostatici pe cei doi oameni chemați să renoveze apartamentul din Onești.

„Tema declaraţiei de presă o reprezintă concluziile preliminare de la Oneşti precum şi măsurile dispuse până în prezent. Vreau să spun condoleanţe familiilor persoanelor decedate. Pentru mine, cel mai greu de acceptat e că în urma unei intervenţii nu am reuşit să salvăm vieţile persoanelor. Vin azi în faţa dumneavoastră cu rezultatul concluziilor.Mă axez pe trei paliere esenţiale din cuprinsul raportului preliminar.”, a explicat Lucian Bode.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut oficial anunțul că șeful IPJ Bacău, dar și adjunctul său, precum și șeful Poliției din Onești și adjunctul acestuia vor demiși din funcție, urmând să fie înlocuiți, pentru modul în care au gestionat luarea de ostatici de luni, 1 martie, care s-a soldat cu moartea a două persoane.

Ministrul Bode a anunțat și că, de asemenea, se va sesiza Parchetul pentru neglijenţă în serviciu.

„Cel mai greu de acceptat este că, în urma unor interenţi le unor structuri ale MAI, nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a declarat oficialul de la Interne, în cadrul unei conferințe de presă care a avut ca subiect evenimentele tragice de la Onești.

Lucian Bode a ținut să sublinieze că la comanda IPJ Bacău se afla la momentul producerii tragediei adjunctul unităţii, însă acesta s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, astfel „minimizând importanţa evenimentului”.

„Celor patru ofițeri urmează să li se stabilească alte atribuții.”, a mai explicat chiar șeful de la Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a mai spus și că verificările continua.

„Am dispus măsuri pentru asigurarea continuității conducerii celor două structuri de poliție. Verificările continuă.”, a precizat Bode.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: