Redactia.ro
Home » Știri » Decizie în favoarea lui Liviu Dragnea. Instanța îi recunoaște aproape 6 luni de muncă pe care nu le-a lucrat efectiv

Decizie în favoarea lui Liviu Dragnea. Instanța îi recunoaște aproape 6 luni de muncă pe care nu le-a lucrat efectiv

Vești bune pentru Liviu Dragnea.

Judecătoria Sectorului 5 a decis, vineri, să admită parțial o cerere formulată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Prin acest demers, lui Liviu Dragnea i se vor recunoaște aproape 6 luni de muncă, care îi va fi util pentru eliberarea condiționată.

Decizie în favoarea lui Liviu Dragnea. Instanța îi recunoaște aproape 6 luni de muncă pe care nu le-a lucrat efectiv

După ce fostul lider PSD, Liviu Dragnea, s-a plâns că a pierdut 50 de zile de libertate, din cauză că nu i s-a mai permis munca în penitenciar , iată că instanța a luat o decizie în favoarea lui, vineri. Contestația formulată de acesta a fost admisă. Acest demers înseamnă că cele 49 de zile reclamate de fostul social-democrat, i se vor scădea din pedeapsă. Asta însă doar dacă decizia de vineri va rămâne definitivă, informează G4media.

Vineri, Liviu Dragnea a luat parte la procesul de la Judecătoria Sectorului 5 prin sistem de videoconferință. În cadrul acesteia, împreună cu avocata sa, Flavia Todosiu, a încercat să-i convingă pe magistrați că a pierdut 50 de zile de libertate, din cauză că nu a fost lăsat să meargă din nou la muncă. Liviu Dragnea mai susține că are de partea sa două sentințe judecătorești pentru a ieși la muncă.

De ce nu i s-a mai permis dreptul la muncă în penitenciar lui Liviu Dragnea

Lui Liviu Dragnea nu i-a mai fost permis să iasă să lucreze în atelierul auto al închisorii Rahova, după ce a acordat un interviu fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, actual jurnalist la Realitatea Plus. Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) susține că nu i s-a permis lui Liviu Dragnea să dea interviul.

Zilele trecut, Comisiei Penitenciarului Rahova a dat un aviz pozitiv eliberării condiționate a lui Liviu Dragnea.

„Dânsul a îndeplinit fracţia pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse şi, respectiv, scăzute, zilele de câştig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie şi s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplineşte absolut toate condiţiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus avocatul lui Liviu Dragnea, pentru Aleph News.

Reamintim faptul că Liviu Dragnea a fost arestat în anul 2019, în luna mai, imediat după rezultatul alegerilor europarlamentare, când fostul său partid pe care l-a condus, PSD, a obținut un scor rușinos. Atunci, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: