Redactia.ro
Home » Știri » Liviu Dragnea, aviz favorabil pentru eliberare de la Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea, aviz favorabil pentru eliberare de la Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea a primit aviz favorabil pentru a fi eliberat condiționat din Penitenciarul Rahova. Informația a fost confirmată de avocata sa Flavia Todosiu, pentru Aleph News.

Liviu Dragnea, aviz favorabil pentru eliberare de la Penitenciarul Rahova

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a primit aviz pozitiv din partea Comisiei Penitenciarului Rahova, pentru eliberare condiționată. Informația a fost confirmată de avocata sa, Flavia Todosiu pentru Aleph News, care a precizat că Liviu Dragnea îndeplinește toate legalitățile pentru această decizie. De altfel, Flavia Todosiu a mai spus că fostul social-democrat a executat două treimi din mandantul de arest, care conțin și zilele muncite de acesta, în penitenciar.

„Dânsul a îndeplinit fracţia pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse şi, respectiv, scăzute, zilele de câştig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie şi s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplineşte absolut toate condiţiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus avocatul lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, în conflict cu conducerea penitenciarului Rahova

Cererea de eliberare condiționată a fost făcută de Liviu Dragnea pe 12 aprilie. El a solicitat acest lucru Judecătoriei Sectorului 5, iar termenul de soluționare era până pe 27 aprilie. Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova. După ce a acordat un interviu online fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, actual jurnalist la Realitatea Plus, acestuia nu i s-a mai permis dreptul la muncă în atelierul auto al închisorii Rahova. Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a exliplicat că nu i s-a permis lui Liviu Dragnea să dea acel interviu. În consecință, Penitenciarul Rahova l-a sancţionat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

De ce a fost arestat Liviu Dragnea

Reamintim că Liviu Dragnea a fost arestat în mai 2019. A fost condamnat la închisoare pentru 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Totul s-a întâmplat imediat după alegerile europarlamentare, când social-democrații au obținut voturi foarte puține din partea electoratului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: