Redactia.ro
Home » Știri » Decizie neașteptată luată de UEFA în privința omului care a trimis România acasă de la EURO 2024. Ce va urma pentru arbitrul Felix Zwayer

Decizie neașteptată luată de UEFA în privința omului care a trimis România acasă de la EURO 2024. Ce va urma pentru arbitrul Felix Zwayer

Felix Zwayer, criticat la Euro. Sursă foto: Stirileprotv

România a fost eliminată în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2024, după o înfrângere categorică în fața Olandei, scor 0-3. Meciul disputat la Munchen a fost marcat de controverse legate de arbitrajul germanului Felix Zwayer, ale cărui decizii au fost intens contestate de suporterii și jucătorii români. După ce a fost arbitru de rezervă la meciul din sferturile de finală de la Euro, dintre Olanda și Turcia, neamțul a primit o nouă delegare la turneul din Germania.

Controverse în timpul meciului România – Olanda

Felix Zwayer a fost criticat pentru mai multe decizii luate în timpul meciului, majoritatea percepute ca fiind defavorabile României. Printre acestea, două momente au stârnit cele mai mari reacții.

Unul dintre cele mai discutate momente a fost faultul violent comis de Dumfries asupra lui Vasile Mogoș. În urma acestui incident, jucătorul român nu a mai putut continua partida, dar Dumfries nu a primit nici măcar un cartonaș galben. Această decizie a stârnit furia suporterilor și a echipei României, care considerau că arbitrul ar fi trebuit să ia măsuri mai drastice.

Un alt moment controversat a avut loc în minutul 81, când arbitrul german a oprit un contraatac periculos al României, invocând un joc periculos care nu părea să fi existat. Această decizie a fost criticată nu doar de români, ci și de observatori internaționali, inclusiv de presa spaniolă, care a considerat că Zwayer a exagerat cu fluieratul pentru contacte minime.

Decizia UEFA și reacțiile ulterioare

În ciuda controverselor, UEFA a decis să îl desemneze pe Felix Zwayer ca al patrulea oficial pentru partida Olanda – Turcia, programată în sferturile de finală ale Campionatului European. Această decizie a stârnit reacții mixte, având în vedere prestația discutabilă a arbitrului german în meciul România – Olanda.

Imediat după aceasta, Zwayer a primit o nouă delegare la Euro 2024. Germanul va fi arbitru  la semifinala de miercuri, dintre Olanda și Anglia.

Analiza prestației lui Felix Zwayer

Presa internațională, în special cea spaniolă, a criticat aspru prestația lui Zwayer în meciul România – Olanda. Jurnaliștii spanioli au notat că arbitrul german a avut un EURO slab, iar meciul din optimi nu a fost o excepție. În analiza lor, aceștia au menționat că Zwayer a fluierat frecvent pentru contacte minime și a oprit un atac promițător al României, inventând un joc periculos.

„Felix Zwayer a dezamăgit după o prestație slabă la meciul România – Olanda. Arbitrul german, care a avut mai degrabă un EURO destul de slab, a continuat în aceeași dinamică, deși a arbitrat un meci relativ simplu. A fluierat fault pentru contacte minime și a oprit un atac promițător al României la scorul de 1-0, inventând un joc periculos care nu a existat. A arătat cartonașe în patru rânduri, dar ar fi putut arăta doar două. Nu a avut succes nici la acest capitol. Pe lângă golul anulat la VAR al olandezilor, meciul s-a desfășurat fără acțiuni care i-ar fi putut complica și mai tare prestația lui Felix Zwayer”, au notat spaniolii, care i-au acordat nota 4 pentru modul în care a arbitrat România – Olanda.

Criticat de români

Jucătorii echipei naționale a României și suporterii au fost vizibil frustrați de deciziile arbitrului german. În ciuda scorului de 0-3, echipa condusă de Edi Iordănescu a demonstrat determinare și curaj pe teren. Suporterii români și-au exprimat dezamăgirea nu atât față de înfrângere, cât față de modul în care a fost gestionat meciul de către arbitrul Felix Zwayer.

Pe rețelele de socializare, fanii au lansat numeroase comentarii critice și au solicitat UEFA să revizuiască prestația arbitrului. Unii au cerut chiar suspendarea lui Zwayer de la competițiile internaționale, invocând deciziile controversate și istoricul său problematic.

Suspect de corupție

Felix Zwayer nu este străin de controverse. În 2005, a fost implicat într-un scandal de corupție în fotbalul german, fiind suspendat pentru acceptarea unei mite. Deși implicarea sa nu a fost la fel de gravă ca a altor arbitri implicați, acest incident a lăsat o pată asupra reputației sale.

De-a lungul carierei, Zwayer a fost frecvent criticat pentru decizii discutabile în meciuri internaționale și din Bundesliga. În 2017, un alt episod controversat a avut loc în timpul unui meci din Bundesliga între Borussia Dortmund și Bayern München. De asemenea, în 2021, în timpul unui meci din Liga Campionilor UEFA între Borussia Dortmund și Sporting Lisabona, prestația sa a fost intens dezbătută.

Totuși, UEFA a subliniat că toate deciziile arbitrilor sunt analizate cu atenție și că integritatea și corectitudinea sunt prioritare în toate competițiile. Organismul european a menționat că nu s-au găsit dovezi suficiente pentru a justifica sancționarea lui Felix Zwayer, asigurând că toate măsurile necesare sunt luate pentru a menține standardele înalte ale arbitrajului.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: