Redactia.ro
Home » Știri » Declarația cutremurătoare a unui bolnav de Covid-19. Cu ce se confruntă pacienții

Declarația cutremurătoare a unui bolnav de Covid-19. Cu ce se confruntă pacienții

Declarația cutremurătoare a unui bolnav de covid-19

Subprefectul de la Covasna, Cosmin Boricean a fost diagnosticat cu coronavirus pe 26 iunie, însă starea sa s-a agravat atât de tare încât a fost internat 12 zile la Terapie Intensivă.

Acesta a povestim momentele cumplite prin care a trecut și cât de grea este recuperarea după ce a contactat virusul.

Declarația cutremurătoare a unui bolnav de covid-19. Cu ce se confruntă pacienții

Cosmin Boricean, subprefect la Covasna a fost testat pozitiv cu coronavirus în urmă cu 29 de zile. După ce a aflat că un coleg de la muncă a fost testat pozitiv, Cosmin și-a făcut și el testul care s-a dovedit a fi pozitiv.

Înainte să afle rezultatul testului, subprefectul a început să se simtă rău, motiv pentru care a contactat medicul de familie care i-a spus că este doar o simplă răcelă din cauza aerului condiționat.

Ulterior, starea de sănătate a acestuia s-a agravat și a fost internat 12 zile la Terapie Intensivă.

Cosmin a povestit într-o postare pe Facebook clipele groaznice prin care a trecut și cât de grea este recuperarea.

Nu am putut mânca nimic solid în jur de 15 zile, doar lichide. Lipsa gustului, lipsa mirosului, febră, dureri musculare, tot tacâmul. Am mai fost răcit la viaţa mea, dar asemenea simptome nu am avut de când mă ştiu„,a spus Cosmin.

Internat 12 zile la Terapie Intensivă

După ce a fost internat la Terapie Intensivă, acesta a fost conectat la oxigen, nu putea vorbi, nu putea merge și mai tot timpul era obosit.

Da, nici eu nu credeam înainte că poate fi aşa, dar vă rog să mă credeţi că este groaznic. După 12 zile am reuşit să ies de la terapie intensivă şi să mă întorc la infecţioase. Cu 10 kg de masă musculară mai puţin şi vlăguit.

Au trecut 29 de zile de la debutul simptomelor. După aproximativ 3 săptămâni am fost externat, începând acum o recuperare anevoioasă. Învăţ să respir, să merg, să mă odihnesc, să îmi recâştig capacitatea pulmonară. După 10 paşi stau 15 minute să îmi regăsesc suflul… după un etaj urcat… stau 25-30 de minute şi tot aşa. Dar sunt printre cei norocoşi! Am şansa de a mă recupera”, a scris acesta.

Cosmin le-a transmis și un mesaj tuturor românilor care nu cred în coronavirus. „Vă rog să încercaţi să vă protejaţi cât mai mult pe voi, familiile voastre, pe prietenii voştri. Acest virus pervers există printre noi şi loveşte necruţător! Şi încă ceva. Da… mor mai mult oameni cu boli asociate… dar nu uitaţi că şi cu acele boli pre-existente, pacienţii ar mai putea trăi 2, 5 sau 10 ani dacă nu ar contacta nenorocirea asta”.

Jurnal de pandemie COVID-19Cazul 285 în judeţul Covasna – Experienta personalăÎn primul rând mă bucur să vă pot…

Publicată de Cosmin Boricean pe Joi, 23 iulie 2020

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: