Redactia.ro
Home » Știri » Declarația lui Arșinel de pe patul de spital! Care e starea lui de sănătate

Declarația lui Arșinel de pe patul de spital! Care e starea lui de sănătate

Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel va sărbători Paștele din spital, anul acesta. Actorul se află internat la ”Matei Balș”, împreună cu soția sa, după ce s-au infectat cu Covid, deși și-au făcut și rapelul. Din fericire, potrivit spuselor cadrelor medicale, ambii au o formă ușoară de coronavirus, datorită vaccinării. Actorul a făcut primele declarații despre starea lui actuală de sănătate.

Declarația lui Arșinel de pe patul de spital! Care e starea lui de sănătate

Alexandru Arșinel a sunat direct de pe patul de spital, la emisiunea lui Cristi Brâncu, de la Prima TV. În platou, mai erau invitați Valentina Fătu și Vasile Muraru. Alexandru Arșinel a declarat că starea sa de sănătate este una bună, transmite Click.

“Mulțumesc. Sunt foarte bine. Nu vă faceți griji, sunt foarte bine”, a spus Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel și soția sa au făcut, din nou, coronavirus după ce în urmă cu două luni și-au făcut și a doua doză de vaccin. De altfel, soția îndrăgitului actor este ca și vindecată, dar mai trebuie să stea puțin timp internată pentru a se recupera.

„Am făcut toate vaccinurile (ambele doze, n.r.) şi de patru, cinci zile suntem internaţi aici, unde e domnul doctor Marinescu. Medicii spun că avem o formă uşoară. Ne simțim nefiresc de cum ar trebui să ne simţim, având în vedere că am parcurs toate etapele (…) M-a luat puțin durerea de cap, puțină temperatură și atunci copiii mei care au avut mi-au spus: tată, trebuie să faci un test, iar la test la ieșit că am COVID. Cât despre soție, nu aș spune că soția se simte rău, dar nu se simte normal.Noi suntem apărați totuși de vaccinul pe care l-am făcut. Noi am făcut vaccinurile amândouă, deci în mod normal gust, miros și alte treburi nu trebuie să apară în dialogul nostru””, declara Alexandru Arșinel pentru News.ro, pe 20 aprilie.

Medicul infecționist, Adrian Marinescu a explicat faptul că, dacă o persoană nu ar fi vaccinată anti-Covid, ar putea dezvolta o formă mai severă de boală.

”În primul rând, vaccinul ne salvează viață. Avem o mare posibilitate așa să avem o formă ușoară a bolii, fără complicații. Gândiți-vă ce risc este pentru o persoană în vârstă, cu afecțiuni, și ce risc ar avea dacă nu ar fi vaccinată și ar face infecția. Ar putea face o formă gravă, care să îi pună viața în pericol”, a explicat Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul ”Matei Bals”.

Cum explică Valeriu Gheorghiță infecția cu Covid a soților Arșinel

Iar dacă există ca semn de întrebare de ce s-au mai infectat, actorul și soția sa, deși au făcut ambele doze de vaccin anti-Covid, medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare spune că nu au dezvoltat suficienți anti-corpi.

„Sunt persoane vulnerabile care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient al anticorpilor pentru a nu se infecta (…) Chiar și în acele cazuri (persoane infectate după vaccinare – n. red.) vaccinarea protejează împotriva unei forma grave, a complicațiilor și a riscului de deces (…) Pot să vă spun că ne-am uitat la rata de fatalitate care este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate comparativ cu persoanele nevaccinate, deci categoric că avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele care sunt vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecţie. Există date care arată inclusiv scăderea riscului de a face o formă asimptomatică sau de a transmite virusul în urma vaccinării, chiar dacă acest risc nu este redus la zero”,  este explicația oferită de medicul Valeriu Gheorghiță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: