Redactia.ro
Home » Știri » Declarația uluitoare a bărbatului torturat de polițiști! ”A urinat pe mine și mi-a spus: Uite ce poate să îți facă poliția română!”

Declarația uluitoare a bărbatului torturat de polițiști! ”A urinat pe mine și mi-a spus: Uite ce poate să îți facă poliția română!”

Declarația uluitoare a bărbatului torturat de polițiști! ”A urinat pe mine și mi-a spus: Uite ce poate să îți facă poliția română!”

Apar noi detalii în scandalul în care mai mulți polițiști de la secția 16 din Capitală au torturat două persoane. Unul dintre bărbați a făcut declarații șocante!

Declarația uluitoare a bărbatului torturat de polițiști

Una dintre victimele celor opt polițiști de la secția 16 de Poliție din Bcurești a făcut declarații șocante despre momentul când ofițerii de poliție i-au torturat. Polițiștii au recurs la asemenea fapte după ce, doi cetățeni le-au atras atenția că trebuie să poarte mască de protecție.

”Cel mai șocant eveniment a fost că polițistul în vârstă și-a făcut necesitățile fiziologice pe mine. A urinat pe mine și mi-a spus: uite ce poate să îți facă poliția română! M-au luat de la Eroii Revoluției, din fața gurii de metrou, m-au dus pe câmp pe undeva pe la Jilava, m-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos, mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine. Cele mai multe lovituri au fost pe tălpi. Cel în vârstă îmi spunea să îmi cer iertare pentru că le-am atras atenția pentru măști și mă băgasem pentru doi civili care erau agresați verbal de el. Am fost înjurat prima dată, după care au sărit cinci polițiști pe mine”, povestește una dintre victime.

Opt polițiști din București, reținuți pentru răpire și tortură

Opt agenţi de la Secţia 16 de Poliţie din Capitală au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură. Poliţiştii sunt acuzaţi că în luna august a anului trecut i-au bătut cu bestialitate pe cei doi bărbați.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre aceștia a fost băgat cu forţa în maşină şi dus pe un câmp în apropiere de Jilava, unde a fost încătuşat şi torturat, apoi victima a fost abandonată pe câmp. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Faptele ar fi avut loc la sfârșitul lunii august, în Sectorul 4, la ora 1.30 noaptea. Cei doi bărbaţi, unul de 39 de ani, celălalt de 51 de ani, spun că se aflau pe stradă şi ar fi intervenit în timp ce câțiva polițiști ar fi bruscat o persoană. Aceştia s-ar fi răzbunat pe ei, i-ar fi încătuşat şi i-ar fi dus pe un teren viran, unde i-ar fi bătut cu bastoanele.

Mihai Ionuţ Ghiorghe, unul din bărbaţii implicaţi, a declarat pentru Antena 3 că: ”Am fost înjurat, mi s-au pus cătuşele, am fost băgat în maşină, mi s-au dat trei jeturi de spray paralizant în faţă. Am crezut că voi fi dus la Secţia de Poliţie, dar nu m-au legitimat, nici ei nu s-au legitimat. Au început să dea cu bastoanele în mine. Îmi dădeau cu picioarele în coaste şi cu pumnii în cap. M-au descălţat, m-au bătut la tălpi. M-au abandonat pe câmp”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: