Redactia.ro
Home » Știri » Polițiști din București au fost reținuți pentru răpire și tortură. Mărturii incredibile ale victimelor

Polițiști din București au fost reținuți pentru răpire și tortură. Mărturii incredibile ale victimelor

Poliția română

Opt oameni ai legii au fost reținuți, miercuri, pentru 24 de ore, la Secţia 16 Poliţie din Capitală, iar un al nouălea a fost pus sub control judiciar. Ei sunt acuzați de infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură. Concret, anul trecut, în luna august, ei au torturat, umilit și abandonat , doi bărbați care le-au atras atenția că nu poartă mască de protecție.

Polițiști din București au fost reținuți pentru răpire și tortură. Mărturii incredibile ale victimelor

Opt polițiști din București au fost reținuți, miercuri, pentru 24 de ore, iar un al nouălea a fost pus sub control judiciar. Ei sunt acuzați că anul trecut au bătut cu bestialitate doi bărbați cu vârste de 39 și 51 ani, i-au torturat și abandonat în plină noapte. Asta  după ce indivizii au intervenit să ia apărarea unei persoane, spunându-le oamenilor legii că nu poartă mască de protecție, în luna august, la stația de metrou Eroii Revoluției, informează Antena 3.

Întâmplarea a avut loc în  Sectorul 4, la ora 1.30 noaptea, în lun august. Indivizii agresați spun că se aflau pe stradă şi ar fi intervenit în timp ce câțiva polițiști ar fi bruscat o persoană. Moment în care oamenii legii nu au stat pe gânduri, i-ar fi încătuşat şi i-ar fi dus pe un teren viran, unde li s-a aplicat o bătaie dură cu bastoane.

Bărbatul de 39 de ani, pe numele său Mihai Ionuț Gheorghe, a povestit pentru sursa menționată anterior, că i s-a dat cu spray paralizant în față, descălțat, bătut și mai apoi abandonat pe un câmp.

”Am fost înjurat, mi s-au pus cătuşele, am fost băgat în maşină, mi s-au dat trei jeturi de spray paralizant în faţă. Am crezut că voi fi dus la Secţia de Poliţie, dar nu m-au legitimat, nici ei nu s-au legitimat. Au început să dea cu bastoanele în mine. Îmi dădeau cu picioarele în coaste şi cu pumnii în cap. M-au descălţat, m-au bătut la tălpi. M-au abandonat pe câmp”, a dezvăluit victima.

Procurorii Tribunalului București transmit într-un comunicat că timp de 30 de minute bărbatul a fost bătut și torturat.

”În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproșurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinței sale pe un teren viran situat la periferia mun. București, sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante”, se arată în comunicatul procurorilor.

Bărbatul de 51 de ani: ”Mi s-a aruncat buletinul din mână”

Cealaltă victimă, bărbatul de 51 de ani spune cum i s-a aruncat buletinul din mână, aruncat peste niște cauciuri și abandonat într-un loc necunoscut.

”Am scos buletinul, mi s-a aruncat buletinul din mână. Mi s-au pus mâinile la spate, am fost încătuşat, pus cu burta pe o maşină şi pur şi simplu aruncat peste nişte cauciucuri. Nu ştiu unde m-au dus, am avut noroc că mi-a rămas telefonul şi am văzut că sunt undeva în Ferentari”, a povestit și Teodor Nicolae Gheorghe, celălalt bărbat implicat în altercaţie.

Procurorii explică tot printr-un comunicat că acesta din urmă a fost dus în Zona Zețati din Capitală

”În acelaşi timp, alţi doi inculpaţi au lipsit-o în mod ilegal de libertate pe persoana vătămată G.T.N., în intervalul 01.45 – 02.00.Astfel, după încătușarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospeciala ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi au transportat-o în zona Zețari din București, sectorul 5, unde au descătușat-o și abandonat-o pe o stradă întunecată„, mai motivează procurorii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: