Redactia.ro
Home » Știri » Declarațiile lui Raed Arafat despre valul doi de coronavirus.„În acest moment există riscul unei creşteri continue şi să apară mai multe focare”

Declarațiile lui Raed Arafat despre valul doi de coronavirus.„În acest moment există riscul unei creşteri continue şi să apară mai multe focare”

Raed Arafat despre numarul mare de cazuri

Restricțiile au fost relaxate iar numărul îmbolnăvirilor și a deceselor continuă să crească. Raed Arafat este de părere că situația epidemiei de coronavirus va deveni mult mai critică în următoarea perioadă.

Raed Arafat despre creșterea numărului de îmbolnăviri de coronavirus

De aproape o săptămână spitalele de boli infecțioase din Capitală sunt pline din cauza numărului mare de persoane infectate cu coronavirus în ultimele zile.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că opțiunea de a elabora din nou stare de urgență rămâne ultima, dar nu este imposibilă.

Arafat a declarat pentru Observator.tv că, în România se află în acest moment într-o creștere a cazurilor. Medicul a precizat că semnalele nu sunt deloc optimiste.

La acest moment într-o creştere pe care o vedem. Acum suntem la 340, 320 de cazuri. Această cifră ne arată că totuşi situaţia nu este stabilă şi am mai zis acest lucru, e prea devreme să spunem că va fi un val care va creşte continuu. Trebuie să urmărim câteva zile, să vedem care este creşterea, dar semnalele, calculele pe care le au unii experţi care ne fac modelări pe situaţie nu sunt optimiste deloc, a spus Arafat.

Secretarul de stat le-a transmis și un mesaj cetățenilor, să nu asculte de cei care spun că acest virus nu există.

Românie intră din nou în stare de urgență?

Întrebat dacă există riscul ca România să intre din nou în stare de urgență, Raed Arafat a declarat că această decizie nu se ia din cauza cifrelor mari.

Șeful DSU a subliniat faptul că autoritățile pot manageria situația în cadrul stării de alertă.

În momentul în care vor trebui să fie reluate anumite măsuri şi sper să nu ajungem acolo, dar dacă va fi acest caz, atunci se discută despre starea de urgenţă. Dar, în acest moment, cu ace avem la îndemână noi continuăm să controlăm situaţia şi să coordonăm activitatea de prevenire şi reacţie şi să încercăm să controlăm cifra să nu crească, ba chiar să scadă, dacă se poate, a precizat Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: