Redactia.ro
Home » Știri » Declarațiile unui turist român care a fost în stațiunea unde Roxana Donisan a fost ucisă de rechin: „Ne-au confiscat telefoanele

Declarațiile unui turist român care a fost în stațiunea unde Roxana Donisan a fost ucisă de rechin: „Ne-au confiscat telefoanele

Declarațiile unui turist român care a fost în stațiunea unde Roxana Donisan a fost ucisă de rechin+

Declarațiile unui turist român care a fost în stațiunea unde Roxana Donisan a fost ucisă de rechin. Românca ucisă de un rechin în statiunea Hurghada, din Egipt, a șocat o lume întreagă. Un turist român care a fost în aceeași stațiune a descris reacția salvamarilor din zonă înainte de tragedie și panică care s-a produs în stațiune după atacul peștelui răpitor.

Declarațiile unui turist român care a fost în stațiunea unde Roxana Donisan a fost ucisă de rechin: „Ne-au confiscat telefoanele

Roxana Donisan, românca ucisă de un rechin în stațiunea Hurghada, se afla pentru a treia oară în Egipt. Femeia nu a avut nicio șansă în fața rechinului care a sfâșiat-o. De asemenea, o altă femeie din Austria a fost ucisă de același rechin. Un turist român care a fost în aceeași stațiune a povestit cum au reacționat salvamarii din zonă înainte de tragedie. Bărbatul a declarat că salvamarii au fost atenționati de o fetiță, chiar înainte ca austriaca să fie atacă chiar sub ochii turiștilor. Mai mulți martori au declarat că salvamarii ar fi început să râdă atunci când au auzit că în apă ar fi un rechin. „Au fost atenționați salvamarii, această fetiță care plângea în hohote și cred că este marcată pe viață, spunea că i-a zis „Shark, shark, it is a shark”, iar răspunsul a fost «Nooo, it is a dolphin». Ori nu trebuie să fii mare expert ca să știi că există o diferență foarte mare între aripioara dorsală a unui delfin și cea a unui rechin”, a spus Gelu Vădan, pentru Știrile Pro TV.

La scurt timp a avut loc atacul și lumea de pe plajă a intrat în panică. Atunci salvamarii au început să alerge și păreau speriați și panicați. Românul a mai spus că salvamarii nu au mers să o recupereze pe austriacă, ci au așteptat până în momentul în care curenții au adus-o la țărm. „Au început niște mișcări de resuscitare. Ulterior au trecut pe lângă noi în fugă cu un rezervor de oxigen, cu truse medicale, a fost chemată și o ambulanță, deja era decedată. Cu o seară în urmă, eu am fost exact în acel loc. M-am cutremurat gândindu-mă că teroretic aș fi putut fi eu acolo”, a mai spus acesta.

Salvamarii au șters filmările din telefoanele turiștilor

Turistul român a mai povestit că salvamarii hotelului au șters filmările din telefoanele martorilor. Roxana, românca ucisă de rechin, era dată dispărută de două zile. Trupul acesteia a fost găsit pe coral la două zile după ce a fost dată dispărută, iar unii turiști ruși au declarat că o echipă de salvare i-a impiedicat să filmeze trupul româncei. Un alt martor a declarat într-un clip video devenit viral că rămășitele româncei au fost puse într-un sac.„I-au pus rămășițele în saci. A fost găsită pe corali. Trupul ei era desfigurat. Era cetăţean al României.După prima victimă, nimeni nu a închis nicio plajă. Am înotat liber”, a declarat un rezident din Rusia, aflat în Hurghada, pentru The Sun.

La 600 de metri distanță, o femeie din Austria se zbătea să rămână în viață după ce a fost sfâșiată de rechin. În ciuda faptului că și-a pierdut un braț și un picior, aceasta a inotat la dig. Din păcate, femeia a decedat după ce a intrat în stop cardio-respirator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: