Redactia.ro
Home » Știri » Delegaţia BNR vine la audieri în Parlament. Ce se va discuta

Delegaţia BNR vine la audieri în Parlament. Ce se va discuta

Delegaţia BNR vine la audieri în Parlament. Ce se va discuta

Membrii CA al BNR merg la audieri ]n Parlament, marţi. Audierile vor începe după ora 11.00, în şedinţa comună a comisiilor economică şi de buget-finanţe ale Senatului.

Pe 12 (februarie, n.r.) am hotărât să mergem tot Consiliul de Administraţie. Invitaţia e şi din partea Comisiei de Buget – Finanţe. Deci am primit o invitaţie, în sfârşit o invitaţie validă„, a spus Mugur Isărescu în 7 februarie, la briefingul de presă pentru prezentarea deciziilor şedinţei CA pe probleme de politică monetară.

El a declarat că până acum nu a răspuns invitaţiei pentru că au existat o serie de neclarităţi.

Au fost invitaţii transmise pe la vreo 10 studiouri de televiziune. Nu ştiam în care studiou să mă duc. Acum avem o invitaţie semnată de doi preşedinţi de comisie, avem o intervenţie publică a şefului Senatului, care e normală.

Spuneţi şi dumneavoastră cum ar fi, deci spune cineva să vii undeva şi un confrate, tot senator, spune nu domnule, vezi că nu a îndeplinit….scrisoare publică. Nu a îndeplinit criteriile, a făcut un abuz domnul preşedinte al comisiei respective„, a spus Isărescu.

Ce spune Daniel Zamfir despre prezenţa delegaţiei BNR la Parlament

Preşedintele Comisiei economice, Daniel Zamfir, a precizat luni că Mugur Isărescu i-a confirmat prezenţa pentru marţi.

Înţeleg că, iată, vine cu întregul Consiliu de Administraţie, lucru care ne bucură foarte tare că înţelege într-un final care sunt obligaţiile CA al BNR.

Vom discuta pe marginea ROBOR şi a felului în care se calculează acest indice, vom discuta pe marginea raportului pe care BNR l-a prezentat la sfârşitul anului în legătură cu stabilitatea financiară şi despre inflaţie.

Va fi o zi plină, cu multe întrebări la care sunt convins că domnul guvernator va da răspuns la toate. (…) Va fi abordată problema cursului leu-euro.

Vom sta mai bine de oră, două. Sunt convins că toate temele care frământă populaţia, care frământă opinia publică vor fi dezbătute şi nu am niciun motiv să cred că vom pleca după acea audiere mai în ceaţă decât suntem acum„, a afirmat Zamfir.

Citeşte şi: Mugur Isărescu îl atacă pe Darius Vâlcov: Nu ştiu în numele cui vorbeşte

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: