Redactia.ro
Home » Știri » Destinul crud al fostului fotbalist, Dumitru Mitu. De la glorie și averi la șofer de tir și jucător în liga a cincea

Destinul crud al fostului fotbalist, Dumitru Mitu. De la glorie și averi la șofer de tir și jucător în liga a cincea

GALERIE FOTO (5)

Dumitru Mitu, nume cunoscut în lumea fotbalului românesc, a trăit o poveste de succes și căderi în adâncuri, trecând de la lumina reflectoarelor și a succesului la întunericul anonimatului și al luptei pentru supraviețuire. Acest fost fotbalist al FC Brașov din anii ’90 și-a petrecut cariera strălucind pe terenurile de fotbal și cucerind trofee în diverse țări, dar a sfârșit prin a-și risipi întreaga avere și a ajunge să conducă un tir pentru a supraviețui.

În timpul carierei sale, Mitu a evoluat pentru numeroase echipe de fotbal din România și din străinătate, inclusiv pentru nume mari precum Dinamo Zagreb și Panathinaikos. Cu șapte trofee în palmares, inclusiv două titluri, două Cupe și trei Supercupe în Croația, parcursul său sportiv părea promițător și de succes.

De la averile de milioane, la cursele pe tir

Cu toate că a câștigat faima la o vârstă fragedă, promițând un viitor asigurat, alegerile proaste în viață l-au condus pe un drum neașteptat. Mitu și-a găsit sfârșitul carierei sportive și averea dispărând treptat. Adevărul crud al realității l-a lovit pe Mitu în momentul în care a trebuit să devină șofer de tir pentru a-și întreține familia. Cu toate că el câștiga odată sume considerabile, de peste 200.000 de euro pe sezon, lipsa gestionării financiare și a unor alegeri neinspirate l-au adus în pragul ruinii.

Spiritul său luptător nu a fost stins complet, iar în timpul liber, Mitu continuă să-și păstreze pasiunea pentru fotbal, jucând într-o echipă din liga a cincea. Un alt moment care ar fi putut schimba cursul carierei sale a fost apropierea de echipa națională a Croației. Cu dublă cetățenie și o legătură puternică cu țara vecină, Mitu a fost aproape de a juca pentru naționala Croației, recunoscând că ar fi ales această opțiune în detrimentul României, dat fiind contextul și circumstanțele din fotbalul românesc.

„Am fost șofer de tir într-o companie, apoi m-am certat cu patronul și am plecat. Apoi m-a sunat să mă întorc. Are și o echipă de fotbal și îl ajut să promoveze. Joc în fiecare săptămână în liga a cincea. Încă mai pot.”, declara Dumitru Mitu în urmă cu 5 ani pentru redacția croată Index.hr.

Povestea lui Dumitru Mitu este un amestec amar de glorie și înfrângeri personale, un exemplu tulburător al modului în care succesul poate fi efemer și cum alegerile greșite pot schimba drastic cursul unei vieți. Cu toate acestea, lupta și determinarea lui Mitu de a merge înainte, chiar și în fața adversităților, oferă o lecție de viață puternică despre reziliență și perseverență.

Ajunsese la un salariu de 200.000 de euro

Cariera sa sportivă s-a încheiat acum opt ani, când Mitu și-a spus adio terenurilor de fotbal. Ultima sa echipă, Șoimii Pancota, era în ligile inferioare ale fotbalului românesc. De-a lungul anilor, el a trecut prin diverse cluburi, de la Farul, Brașov, UTA, Osijek, Rijeka până la CFR Cluj, adunând șapte trofee, printre care două titluri, două Cupe și trei Supercupe în Croația. Un moment notabil din cariera sa a fost colaborarea cu Luka Modric, starul de la Real Madrid, câștigător al Balonului de Aur în 2018, când amândoi au evoluat împreună.

Cu toate acestea, deciziile greșite și o gestionare proastă a banilor l-au dus pe Mitu în punctul în care a pierdut tot ce câștigase. Chiar și cu un salariu de peste 200.000 de euro pe sezon, devenind astfel unul dintre milionarii fotbalului românesc, a ajuns să lucreze ca șofer de tir după ce și-a pierdut averea. Traversând diverse echipe din ligile inferioare, acesta a ajuns să își câștige existența pe drumurile țării.

Un alt aspect interesant din viața lui Mitu este legătura sa cu naționala Croației. Având dublă cetățenie și o legătură puternică cu țara vecină, el aproape că a avut oportunitatea să joace pentru această națională. Deși nu a fost niciodată convocat în echipa națională a României, Mitu a declarat că ar fi preferat să reprezinte cu siguranță Croația, criticând gestionarea echipei naționale române de-a lungul anilor.

„Așa m-am simțit atunci, am obținut și cetățenia, până la urmă. Am pașaport românesc și croat. Am trăit zece ani în Croația și m-am simțit foarte bine. Nu m-au chemat în cele din urmă din Croația, dar dacă m-ar fi chemat, aș fi acceptat. Aș fi ales atunci Croația 100 la sută, chiar dacă m-ar fi chemat și România. Toată lumea mă știa aici și cum sunt eu, iar la acea vreme nu aveam încredere în selecționerii români. Așa s-a întâmplat mereu la noi din 2000 până acum patru-cinci ani. Managerii își impuneau jucătorii pentru transferuri și de aceea România nu a fost nicăieri la marile competiții în tot acest timp.”, a povestit Dumitru Mitu pentru sursa citată anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: