Redactia.ro
Home » Știri » Detalii cutremurătoare în cazul pădurarului omorât în stil mafiot de hoţii de lemne

Detalii cutremurătoare în cazul pădurarului omorât în stil mafiot de hoţii de lemne

pădurar

Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, a fost ucis miercuri seara într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ. Acesta încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, potrivit unui comunicat al Romsilva.

„Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, a fost ucis miercuri seara într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori. Din primele informaţii, pădurarul Liviu Pop a fost împuşcat mortal, iar corpul acestuia, abandonat într-o vale, prezintă numeroase urme de agresiune fizică”, a transmis Romsilva.

Caz șocant în Maramureș. Pădurar împușcat mortal de hoții de lemne

Liviu avea 37 de ani, era căsătorit și avea trei copilași. Bărbatul ucis era angajat al Direcţiei Silvice Maramureş de şapte ani. Potrivit informațiilor, pădurarul a fost bătut cu bestialitate și împușcat cu propria armă de hoții de lemne. Apoi, criminalii i-au aruncat cadavrul într-o râpă dintr-o zonă muntoasă între localitățile Rogoz și Băiuț. Dar înainte de a fi ucis, acesta a cerut ajutor la 112, dar poliţiştii au ajuns prea târziu.

Se pare că pădurarul a fost sunat de un localnic, care l-a atenționat că în zonă sunt mai mulţi indivizi care vor să fure lemne din pădure. Ar fi pornit singur pe urmele lor, însă după câteva ore a fost găsit împușcat cu o armă de vânătoare, spun procurorii.

Prietenul său face acuzații grave

Mihai Timbus, un prieten al pădurarului ucis, face acuzaţii extrem de grave. Acesta susţine că știe cine este criminalul colegului său, şi anume un recidivist, cu un trecut infracțional impresionant. Mai mult, pădurarul maramureșean o acuză o procuroare din localitate că l-ar fi scăpat de închisoare de mai multe ori pe bărbatul suspectat ce crimă.

Pădurarul Mihai Timbus nu se oprește aici: lucrătorul silvic acuză procuroarea că ar primi lemne în schimbul protecției hoților.

Pădurarul a fost executat

George Mihăilescu, directorul Romsilva, a scris pe pagina sa de Facebook că pădurarul a fost executat.

„Doi hoți de lemne s-au dus într-o pădure propietate privată a unui proprietar unde noi avem contracte de prestări servicii. Pădurea era păzită de un pădurar de-al nostru de vreo 30 de ani, Pop Liviu.

Probabil i-a surprins în flagrant, probabil între ei s-a produs o altercație, i-au luat arma de serviciu și l-au împușcat. Efectiv l-au executat! Au trecut cu căruța peste el, are piciorul rupt, până a venit poliția și ceilalți lucrurile erau deja, din păcate, finalizate.

Din informațiile pe care le am eu în acest moment cei doi sunt reținuți. Este expresia violenței din societate care se transmite și asupra noastră, pentru că toți oamenii nu arată decât tăierile de arbori, exploatările ilegale, lucrurile acestea, noi creștem pădurea, noi o îngrijim, o întreținem.

Vă imaginați că în ultima lună avem doi oameni morți prin violență? Vi se pare normal să faci protest în piața publică să aperi pădurea și să nu vii să aperi pădurarii care păzesc pădurea 24 de ore, 366 de zile? Azi noapte eram doar noi acolo și cu poliția”, a declarat directorul Romsilva, George Mihăilescu.

Mai multe persoane „dintr-un cerc larg de suspecți” au fost ridicate pe parcusul nopții și au fost duși la audieri. Dintre acestea, poliţiştii au reţinut doi suspecţi, transmite Mediafax.

Al doilea pădurar ucis în România

Acesta este al doilea angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva ucis în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, respectiv paza pădurii, după ce în urmă cu o lună un alt pădurar, Răducu Gorcioaia, angajat al Ocolului Silvic Paşcani, din cadrul Direcţiei Silvice Iaşi, a fost ucis de trei persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: