Redactia.ro
Home » Știri » Detalii de ultimă oră! La ce decizie au ajuns locuitorii din Crevedia după explozia de la stația GPL

Detalii de ultimă oră! La ce decizie au ajuns locuitorii din Crevedia după explozia de la stația GPL

Detalii de ultimă oră! La ce decizie au ajuns locuitorii din Crevedia după explozia de la stația GPL

Detalii de ultimă oră! Iată la ce decizie au ajuns locuitorii din Crevedia după explozia de la stația GPL!

La ce decizie au ajuns locuitorii din Crevedia după explozia de la stația GPL

Locuitorii din Crevedia au luat o decizie dificilă, dar inevitabilă. După o lungă perioadă în care au așteptat să primească ajutorul promis de proprietarii stației de GPL pentru a-și repara casele distruse în explozie, au ajuns la concluzia că a trecut suficient timp și este momentul să se implice personal în reabilitarea locuințelor lor.

Tragedia de la Crevedia a avut un cost uman tragic, cu cinci persoane decedate, iar cei care au supraviețuit au suferit daune semnificative. Șase case au fost complet distruse, iar peste 80 au suferit deteriorări parțiale. Atât cei afectați total, cât și cei cu daune parțiale necesită resurse financiare semnificative pentru a-și reconstrui locuințele, deoarece momentan se confruntă cu lipsa unui adăpost.

Numeroși localnici au fost nevoiți să-și părăsească casele și să-și caute alternative pentru a-și proteja familiile, bazându-se pe promisiunile făcute de proprietarii stației de GPL, care le-au promis sprijin financiar pentru renovarea caselor, astfel încât să poată reveni în locuințele lor.

Cu toate acestea, cu toate că explozia s-a produs acum o lună, ajutorul promis nu a mai venit, iar locuitorii sunt hotărâți să-și reabiliteze casele pe cont propriu.

În timp ce această situație se desfășoară, primăria le-a furnizat containere pentru a servi ca locuințe temporare până când vor putea reveni în casele lor renovate. Mulți dintre localnici, au solicitat aceste containere, dar la fel de mulți au refuzat această ofertă, având încredere că proprietarii stației de GPL își vor respecta în cele din urmă promisiunile. Până în prezent, această speranță nu s-a concretizat.

Victimele exploziei de la Crevedia cer depăgubiri de peste 8 milioane de euro

Victimele exploziei de la Crevedia au luat inițiativa de a acționa în instanță și solicită daune în valoare de peste 8 milioane de euro de la proprietarii stației de GPL.

În prezent, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă sunt reținuți în custodie preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, chiar dacă Ionuț Doldurea a recunoscut implicația în neregulile care au avut loc la stația de GPL.

„Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi. Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aproximativ 1 km”, au transmis procurorii, cu privire la situația din Crevedia, relatează Spynews.ro.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: