Redactia.ro
Home » Stil de viață » Detoxifiere în doar 10 zile după Paște

Detoxifiere în doar 10 zile după Paște

Cozonac, miel, pască și ouă, drop, sarmale sunt preparate care cu siguranță s-au regăsit pe masa de Paște a românilor. Totuși specialiștii îndeamnă la detoxifiere. Astfel îi dăm organismului o pauză.

Ajutați organismul să-și revină

„În primul rând, trebuie să punem în repaos sistemul digestiv, pe care l-am biciuit cu atâtea proteine, grăsime, dulciuri concentrate. De la post am trecut la supraabundență și organismul s-a resimțit. Sfatul meu este să faceți o minidetoxifiere de 7-10 zile după sărbători. Să îmbunătățim digestia, să lăsăm puțin timp ficatului și sistemului digestiv să-și revină și să detoxifiem puțin întregul organism.”, a spus dr. Ruxandra Constantin, medic de familie cu competențe în apifitoterapie, într-o emisiune radio.

Detoxifiere în doar 10 zile

Pentru ca organismul să fie detoxifiat renunțați preț de o săptămână sau chiar două la proteina și grăsimea animală și focusați-vă pe legume și verdețuri:

„Mergem și pe salate asortate, colorate. Fiecare culoare are o influență benefică asupra organismului. Apoi, mai sunt și cruciferele – foarte bune și bogate în antioxidanți și fibre – broccoli sau conopida fierte scurt la aburi sau chiar crude. Salata verde cu roșii, castraveți, ceapă și usturoi verde, toate stropite cu ulei de măsline, ulei din sâmburi de struguri sau de cânepă. Adăugați și suc de lămâie, este și un bun detoxifiant.”, explică specialistul.

Sucurile naturale sunt recomandate

Sucurile naturale sunt extrem de recomandate și de eficiente pentru revenirea organismului. „De asemenea, și sucul de pătrunjel este foarte bun, 150-200 ml pe zi fiind cantitatea ideală, timp de o săptămână”, subliniază dr. Constantin.

Ceaiul verde, bun și pentru slăbit

„Ceaiurile ne ajută foarte mult pentru detoxifiere, dar și pentru slăbit, mai ales pentru colăceii de pe burtă. Recomand ceaiul verde care dizolvă grăsimea abdominală, hidratează și detoxifică în același timp. Puteți consuma 2-3 căni pe zi până în orele 16.00-17.00, timp de două –trei săptămâni. De asemnea, iaurturile sunt excelente, dar în această ordine: kefir, sana, iaurt. Acestea vă refac flora intestinală, adică piatra de temelie a imunității organismului.”, a adăugat ea.

Astfel că hidratarea este foarte importantă pe timpul detoxifierii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: