Redactia.ro
Home » Știri » Dezastrul adus de Ciclonul Frederico: Litoralul Românesc, „măturat” de furtună VIDEO

Dezastrul adus de Ciclonul Frederico: Litoralul Românesc, „măturat” de furtună VIDEO

Dezastrul adus de Ciclonul Frederico: Litoralul Românesc, „măturat” de furtună! Iată imaginile!

Dezastrul adus de Ciclonul Frederico

Litoralul românesc a fost lovit în weekend de una dintre cele mai intense furtuni din ultima vreme, marcându-se prin emisiunea a nu mai puțin de trei avertizări Cod roșu, două pentru vijelie și una pentru inundații, potrivit meteorologilor. Furtuna puternică a măturat stațiunile, lăsând în urmă un peisaj dezastruos. Construcțiile de pe plajă au fost pur și simplu dezmembrate de forța vântului, iar valurile de până la 9 metri au scufundat numeroase bărci și un velier.

Furtuna devastatoare nu a făcut discriminare, afectând atât orașul Constanța, cât și alte stațiuni de pe litoral. Copacii au căzut ca niște vreascuri sub puterea vântului, plajele au fost măturate violent, iar valurile uriașe au „înghițit” bărcile acostate la mal. Barurile de pe plajă au fost pur și simplu dezmembrate, iar imaginile captate la fața locului arată o realitate apocaliptică.

Litoralul Românesc, „măturat” de furtună

Plajele de pe Litoralul Românesc, care odinioară erau zone pline de viață și culoare în timpul verii, acum par a fi trecute printr-un scenariu apocaliptic. Un filmuleț viral pe internet prezintă un bar cunoscut de pe plaja „3 papuci” din Constanța, înainte și după furtună, subliniind nivelul distrugerilor.

Imaginile dezolante au ajuns virale pe internet, ilustrând un peisaj desprins parcă din filmele despre sfârșitul lumii. Un apel disperat a fost transmis pe TikTok de către proprietara unei pensiuni din stațiunea 23 August: „Furtuna a înghițit bărcile și bunurile de pe plajă, iar malul se erodează pe zi ce trece. Sper să mai rămână ceva din pensiune după zilele astea de Iad.”

Constanța și stațiunile învecinate au fost transformate în ruine, așa cum arată numeroasele videoclipuri postate pe rețelele sociale. Barurile și cluburile de vară situate lângă malul mării au fost reduse la mormane, iar stațiunea Costinești a fost grav afectată de ciclonul Frederico.

În paralel, pe tot litoralul, imaginile sunt cutremurătoare. În Vama Veche, zona Stuf a fost măturată de valuri, iar tot ce se afla mai aproape de mare a fost distrus.

În acest weekend, litoralul s-a aflat sub cod roșu de vânt și ploi torențiale. Ciclonul Frederico, cea mai puternică furtună care a lovit vreodată Marea Neagră, a adus rafale de peste 120 de kilometri la oră. Valurile înalte de 8-9 metri, echivalentul unei clădiri cu două etaje, au transformat malul într-o forță distructivă. Efectele acestei furtuni vor fi resimțite pentru mult timp, necesitând eforturi considerabile pentru reconstrucție și recuperare.

@anastasia_addams888 Imagini cu locatia din zilele de vara pe instagram: casa.analys Ne ramane doar sa ne rugam! #fyp #foryou #foryoupage ♬ Powerful songs like action movie music – Tansa

@costinesti.ro La vara totul o sa fie la locul lui… nu te poti pune impotriva naturii… #speranta #vafibine #costinestiro #natura #furtuna ♬ sunet original – Costinesti .ro

 

Sursa foto: Click

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: