Redactia.ro
Home » Știri » Dezbateri aprinse pe tema educației sexuale în școli! Ce spune senatorul despre acest lucru

Dezbateri aprinse pe tema educației sexuale în școli! Ce spune senatorul despre acest lucru

GALERIE FOTO (2) Dezbateri aprinse pe tema educației sexuale în școli! Ce spune senatorul despre acest lucru

Educația sexuală în școli este din nou subiectul unor discuții aprinse în Senat. După președintele Klaus Iohannis a trimis textul legii la reexaminare, proiectul a creat dezbateri chiar şi între partidele din coaliţie. 

Dezbateri aprinse pe tema educației sexuale în școli! Ce spune senatorul despre acest lucru

Preşedintele a cerut reexaminarea legii în care Parlamentul a înlocuit termenul de „educație sexuală” cu cel de „educație sanitară” și a condiționat participarea elevilor la astfel de cursuri de acordul scris al părinților. Şeful statului atrage atenţia că în forma actuală, legea a eliminat componenta de educaţie pentru sănătate sexuală.

Acest proiect a creat dezbateri aprinse chiar şi între partidele din coaliţie. Singura formaţiune de acord cu solicitările preşedintelui este USR PLUS. Liberalii şi reprezentanţii UDMR s-au ferit să-și exprime un punct de vedere la dezbaterile de miercuri. În acest timp, UNICEF plasează România pe locul al doilea în Uniunea Europeană la numărul de mame adolescente, după Bulgaria.

”Avem cel mai mare număr de mame minore din Europa, avem cel mai mare număr de tineri infectați cu HIV din Europa, avem cea mai tânără bunică din lume, de doar 23 de ani, cea mai mare incidență de cancer de col uterin. Aproximativ 700 de femei sub 15 ani, în fiecare an, devin mame”, a arătat, de la tribuna Senatului, senatorul USR PLUS Irineu Darău.

Potrivit unei statistici din 2019, au fost înregistrate peste 16.600 de sarcini nedorite în rândul adolescentelor.

”Legat de nefericitele fetițe care sunt în situația de care ați spus: dacă aveați un studiu ați fi văzut că multe dintre ele nu sunt incluse în sistemul de educație, nu merg la școală. Și atunci poate mai bine ne gândim la alocații, poate mai bine ne gândim la creșterea salariilor profesorilor. Poate găsim motivaţii să aducem oamenii la şcoală şi acolo să îi educăm”, a punctat Lucian Romașcanu, senator PSD.

”Nu este adevărat. Cel puțin una dintre statistici spune că unul din 4 tineri ai României a suferit sau suferă de o boală cu transmitere sexuală. Este o chestiune care nu ține de colț sau de pungi de sărăcie. Ține de toata populația tânără a României”, a reliefat Ștefan Pălărie – senator USR PLUS.

România are cea mai tânără bunică din lume

România este pe locul al doilea în Uniunea Europeană, după Bulgaria, la rata de naștere în rândul mamelor adolescente, arată un studiu realizat de UNICEF împreună cu Asociația SAMAS în România. Potrivit autorilor studiului, fenomenul este ciclic, repetându-se în cadrul acelorași familii de la o generație la alta, împreună cu precaritatea economică, socială și de sănătate.

Rifca Stănescu, o femeie din judeţul Vaslui, a ajuns pe prima pagină a ziarelor internaţionale, după ce a devenit cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani.  Tânăra a născut la vârsta de 12 ani şi spune că şi-a dorit toată viaţa ca fiica ei să nu ajungă în aceeaşi situaţie. Lucrurile nu au stat deloc aşa, iar Maria, fata Rifcăi, a născut chiar mai devreme decât mama sa, la vârsta de 11 ani.

Rifca Stănescu este din Vaslui și a doborât recordul deținut de o britanică, devenind cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani. Ea a născut primul copil la vârsta de 12 ani, pe vremea când era doar un copil. Deși a spus că și-ar fi dorit ca fiica ei să nu aibă aceeași soartă și să se țină de școală, Maria a devenit mămică la doar 11 ani, chiar mai devreme decât mama ei.

Dezbateri aprinse pe tema educației sexuale în școli! Ce spune senatorul despre acest lucru

Rifca Stănescu s-a căsătorit la 11 ani cu Ionel, cel care a devenit tatăl copiilor săi. La vremea căsătoriei, el avea doar 13 ani. DailyMail a scris că familia din Vaslui a doborât încă un record. Mama Rifcăi a devenit străbunică la doar 40 de ani. Rifca are acum 25 de ani și a declarat pentru publicația Sun că este fericită că a devenit bunică.

”Sunt fericită că sunt bunică, dar mi-aș fi dorit altceva pentru Maria și pentru mine. Ion este un băiat bun, e deja logodit cu o fată de. ani. E bine să ai băieți, că ei nu suferă așa mult ca fetele, cred”, a spus Rifca.

Născută în 1985, tânăra a fugit de acasă cu Ionel, când avea doar 11 ani, iar el 13. La un an după ce s-au căsătorit, tânăra a rămas însărcinată cu Maria. ”Vreau să mă căsătoresc cu el, așa că am zis, după ce am petrecut o noapte împreună, că nimeni nu pe poate despărți. Eu fusesem promisă altui băiat de când aveam 2 ani, dar nu îl voiam pe el. Înainte de asta, au fost multe bătăi. O dată, tatăl meu l-a atacat pe soțul meu cu un cuțit. A vrut să plătească 500 de lei despăgubire. Familia mea m-a adus acasă, dar după trei zile am fugit din nou, pentru a fi cu el”, a mai spus Rifca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: