Redactia.ro
Home » Știri » Diana Sosoaca a reușit să bată sistemul! Cum a fost admisă în ultimul moment candidatura ei la Primăria Capitalei

Diana Sosoaca a reușit să bată sistemul! Cum a fost admisă în ultimul moment candidatura ei la Primăria Capitalei

Diana Șoșoacă intră în cursa pentru Primăria Capitalei. Sursă foto: Facebook

Hotărârea Biroului Electoral de Circumscripție nr. 42 Municipiul București aduce în prim-plan aspecte esențiale legate de candidatura doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă pentru funcția de Primar General al Capitalei, propusă de Partidul S.O.S. România. Această hotărâre, înregistrată sub numărul 112 din 27.04.2024, reprezintă un punct de cotitură în cadrul procesului electoral și a generat o serie de reacții și controverse.

Îndeplinește criteriile formale necesare pentru a fi luată în considerare

Analizând propunerea înaintată de Partidul S.O.S. România și condițiile legale prevăzute de Legea nr. 115/2015, s-a constatat că aceasta îndeplinește criteriile formale necesare pentru a fi luată în considerare. Cu toate acestea, prin Hotărârea Nr. 7/27.04.2024, candidatura doamnei Diana Iovanovici Șoșoacă a fost respinsă din motive legate de neîndeplinirea condițiilor privind numărul minim de susținători.

În ciuda acestui impediment, Partidul S.O.S. România a depus liste suplimentare de susținători pentru candidatura doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la funcția de Primar General al Municipiului București. După o analiză aprofundată a documentelor depuse și a îndeplinirii tuturor criteriilor legale, s-a constatat că candidatul respectiv îndeplinește condițiile necesare pentru a participa la alegeri și nu se află în situații care să împiedice acest lucru.

Propunerea a fost însoțită de documente obligatorii, cum ar fi declarația de acceptare a candidaturii conform modelului prevăzut de lege, declarația de avere și de interese, precum și o declarație pe propria răspundere. În plus, lista de susținători a fost prezentată în original și copie, respectând astfel cerințele legale în vigoare.

Hotărârea nu a fost lipsită de contestații

Pe baza acestor constatări, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 42 Municipiul București a adoptat hotărârea de a admite candidatura doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă pentru funcția de Primar General al Capitalei, în calitate de candidat propus de Partidul S.O.S. România. Această hotărâre a fost adusă la cunoștința publică prin afișare la panoul Biroului Electoral de Circumscripție și pe pagina de internet a Prefecturii Municipiului București.

Cu toate acestea, hotărârea nu a fost lipsită de polemici și contestații. Candidatura Dianei Iovanovici-Șoșoacă fusese anterior respinsă de Biroul Electoral de Circumscripție, pe motivul unor probleme identificate în listele de semnături depuse. Această decizie a fost interpretată de Diana Șoșoacă ca fiind una politică, acuzând liderul PSD Marcel Ciolacu de influențare și corupție la nivelul Primăriei Generale a Municipiului București.

Asul din mânecă a lui Șoșoacă

Șoșoacă a evidențiat faptul că a depus peste 19.000 de semnături, dar nu a primit procesul verbal pentru acestea și a aflat ulterior din presă că candidatura i-a fost respinsă. În contextul unei atmosfere tensionate și a unei competiții electorale intense, această hotărâre a reprezentat un moment important în cadrul alegerilor locale pentru funcția de Primar General al Municipiului București.

Diana Șoșoacă a vrut la un moment dat să candideze și la Primăria orașului Iași, municipiul unde s-a născut. În cele din urmă, parlamentarul s-a retras din cursă.

Diana Șoșoacă, scandal uriaș cu soțul Silvestru

Șoșoacă a fost în centrul atenției în ultima perioadă din cauza scandalului cu soțul său. Cei doi s-au certat pe la televizor, acuzându-se de tot felul de lucruri. Senatoarea i-a făcut plângere la Poliție lui Silvestru Șoșoacă, cerând un ordin de protecție.

Oamenii legii l-au chemat pe bărbat la secție pentru audieri și pentru montarea unei brățări electronice. Bărbatul a amenințat-o pe Șoșoacă că îi va lua numele.

„Mie îmi pare rău și cer scuze tuturor oamenilor din SOS România, care anul asta se pregăteau să ne voteze. Sunt de împărțit foarte multe lucruri (cu Diana Șoșoacă), aveam câteodată și zilnic certuri cu Diana. Știti că Diana nu poate să vorbească argumentativ cu nimeni. Din păcate, lucrurile sunt cum sunt. Necazul cel mai mare este că Diana a facut jocurile PSD-ului. A acoperit scandalul comasării alegerilor cu nebunia asta, cu certurile noastre”, a afirmat Silvestru Șoșoacă,pentru România TV.

Poliția a dat detalii despre scandalul dintre soții Șoșoacă.

„La data de 2 aprilie 2024, Secţia 6 a fost sesizată direct de către o femeie cu privire la faptul că soţul său o agresează din punct de vedere emoţional, fiindu-i creată astfel o stare de temere. Totodată, femeia a precizat că în trecut, soţul său a agresat-o şi fizic”, a fost comunicatul Poliție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: