Redactia.ro
Home » Știri » Diana Șoșoacă, obligată să poarte mască. Cum a apărut senatoarea la Senat

Diana Șoșoacă, obligată să poarte mască. Cum a apărut senatoarea la Senat

Diana Șoșoacă nu scapă de mască. După scandalul iscat pe holurile Parlamentului României din pricina refuzului de a purta mască, senatoarea se pare că trebuie să se conformeze regulilor pentru toată lumea, după ultimul anunț făcut de autoritățile sanitare.

Diana Șoșoacă a apărut încă din prima zi de muncă la Senat fără mască, fluturând o adeverință medicală conform căreia nu poate să poarte mască din motive medicale.

Diana Șoșoacă, obligată să poarte mască

Autoritățile sanitare au intervenit și au făcut lumină în acest caz. S-a aflat că adeverința cu care invoca scutirea de mască este neconformă. Așadar Diana Șoșoacă a trebuit să poarte mască în Senat. Senatoarea a depus jurământul cu mâna pe Biblie și masca purtată conform regulilor în vigoare pentru toată lumea. Șoșoacă nu a ales un model de mască obișnuit, ci una transparentă.

Diana Șoșoacă a stârnit un val de reacții la începutul acestei săptămâni, când s-a plimbat fără mască în Parlamentul României, invocând afecțiuni care o împiedică să respire.

Reprezentanții Senatului au cerut inspectorilor de la Direcția de Sănătate Publică să verifice adeverința Dianei Șoșoacă. Iar răspunsul a fost unul cât se poate de clar: NU, o astfel de adeverință se eliberează de medicul de medicina muncii, nu de medicul de familie, așa cum este documentul Dianei Șoșoacă.

Astfel, senatoarea Diana Șoșoacă a trebuit să se conformeze până la clarificarea situației legate de sănătatea sa.

„I-am solicitat să poarte mască, lucru cu privire la care s-a conformat și, pe durata ședinței, până când a venit răspunsul, a purtat masca de protecție. A purtat și ulterior, pentru că răspunsul pe care i l-am înmânat personal, primit din partea DSP București, atestă că emitentul nu este emitentul legal al unei astfel de adeverințe, cu privire la efectul exceptării măștii, întrucât nu medicul de familie este cel competent să excepteze o persoană, pe baza adeverinței, de la purtarea măștii, ci medicul de medicină a muncii din cadrul Senatului”, a declarat Iuliana Scântei (PNL), președinta comisiei de validare din Senat, potrivit Digi 24.

Luni seara, Diana Șoșoacă a depus jurământul cu mâna pe Biblie și purtând masca. Proaspăta senatoare a ținut să facă o precizare la încheierea jurământului: „Aș vrea să menționez că obligativitatea purtării măștii încalcă Constituția României”.

Ce venit lunar are Diana Șoșoacă

Fără o experiență în domeniul politic, Diana Șoșoacă a reușit să obțină un loc în Parlamentul României. Așa se face că, începând din această lună, Șoșoacă va primi un salariu lunar pentru funcția de senator ales.

Potrivit datelor oficiale, cel mai mic salariu câștigat de un senator este de 10.951, iar cel mai mare este de 13.993 lei. Pe lângă salariu, senatorului i se decontează lunar abonamentul de telefonie mobilă. De asemenea, beneficiază de transport gratuit cu trenul pe rute interne, dar și de un bilet de avion gratuit pe săptămână.

Tot lunar, senatorii au parte și de bani de cazare pe toată durata mandatului, circa 2.000 de euro pe lună pentru chirie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: