Redactia.ro
Home » Știri » Dietele de pe internet, periculoase pentru organism. Nutriționiștii și cadrele medicale trag un semnal de alarmă

Dietele de pe internet, periculoase pentru organism. Nutriționiștii și cadrele medicale trag un semnal de alarmă

Pe măsură ce vara se apropie, preocuparea pentru siluetă crește printre români, iar mulți recurg la diverse metode pentru a pierde în greutate înainte de vacanța la mare. Cu toate acestea, este important să fie conștienți că dietele disponibile pe internet, propuse de persoane neavizate, pot reprezenta un risc pentru sănătate, chiar dacă conduc uneori la scăderea în greutate.

Atât nutriționiștii, cât și cadrele medicale trag un semnal de alarmă crucial în rândul populației, avertizând cu privire la pericolele la care se expun cei care optează să utilizeze astfel de metode neverificate.

În fiecare an, în preajma sezonului estival, românii caută soluții rapide pentru a slăbi înainte de vacanța la mare. Această dorință de a pierde în greutate este întâlnită frecvent printre cei care își petrec concediile pe litoral, însă adesea nu iau în considerare consecințele. Mulți se bazează pe diete găsite pe internet, propuse de indivizi neavizați, sau chiar folosesc ceaiuri și pastile de slăbit, care nu sunt recomandate de medici.

Nutriționiștii explică de ce aceste diete de pe internet pot fi periculoase

„Aceste rezultate, obținute peste noapte, vin cu un preț. Se poate să scazi în greutate cu ajutorul unor diete minune, de pe internet, dar pierzi pe altă parte. Cel mai sănătos este să slăbești în timp, cu o alimentație echilibrată, stabilită de un nutriționist. Totodată, nu trebuie să uităm nici de sport, deoarece activitatea fizică este un element foarte important”, a precizat nutriționistul Andreea Pavel.

„În general, dietele se pot oferi pe baza unor analize medicale. Noi, nutriționiștii, trebuie să știm cum arată analizele pacientului. Astfel, stabilim care sunt necesitățile organismului, pentru a nu exista probleme. Cum este, de exemplu, să scoatem alimentele care conțin fier din alimentația unei persoane care are un deficit mare de fier? Cei care oferă aceste diete minute, să le spun așa, nu țin cont de aceste aspecte delicate”, a mai adăugat nutriționistul.

Care sunt recomandările medicilor

Specialiștii din domeniul medical atrag atenția că pastilele și ceaiurile pentru slăbit, des întâlnite pe internet, prezintă un real pericol pentru sănătate. Din acest motiv, medicii îndeamnă locuitorii din Iași să caute ajutorul specialiștilor în cazul în care se confruntă cu probleme legate de greutate, conform informațiilor furnizate de adevarul.ro.

,,Este important să știm că putem ajunge direct la spital din cauza curelor de slăbire haotice. De foarte multe ori este o mare țeapă la un click distanță. Astea sunt medicațiile minune care se găsesc pe internet. Ele reprezintă pericole pentru sănătate, pentru că nu le verifică nimeni. O cură de slăbire trebuie să țină cont de mai mulți factori: vârstă, sex, patologii asociate. Principiile alimentare trebuie să fie echilibrate, iar multe patologii preexistente pot fi agravate de aceste ceaiuri sau pastile-minune. Este nevoie de un nutriționist, dacă ne propunem să slăbim și dacă ne permitem acest lucru. Cu toate acestea, este important să avem un regim alimentar echilibrat și să facem activitate fizică”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: