Redactia.ro
Home » Știri » DIICOT: Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în cazul Caracal, pentru săvârșirea a opt infracțiuni

DIICOT: Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în cazul Caracal, pentru săvârșirea a opt infracțiuni

DIICOT: Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în cazul Caracal, pentru săvârșirea a opt infracțiuni

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru 8 infracțiuni, anunță DIICOT, miercuri, 15 ianuarie 2020. Procurorii l-au găsit vinovat pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanare de cadavre sau morminte – două infracțiuni. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat Parchetul General.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru 8 infracțiuni, iar dosarul se va judeca la Tribunalul Olt.

DIICOT: Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată

„În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul”, se arată în comunicatul DIICOT.

La începutul anchetei, Gheorghe Dincă ar fi susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019. El a povestit anchetatorilor cum i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019. Despre ea a zis că ar fi aruncat restul corpului la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Apoi, el şi-a schimbat declaraţia. A povestit că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

Expertiza ADN efectuate de INML a spus că fragmentele osoase găsite în butoiul metalic de la casa lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu. Analiza are o probabilitate de 99,93%.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în cazul Caracal, pentru săvârșirea a opt infracțiuni

Procurorii DIICOT îl trimit în judecată și pe la complicele Ştefan Risipiţeanu, acuzat ca a violat-o pe Luiza Melencu. Acesta şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor.

În cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori, scrie comunicatul DIICOT.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: