Redactia.ro
Home » Știri » Din Mamaia în Vama Veche, prețurile au luat-o razna. Cât poate costa o ciorbă sau o shaorma în stațiunile de pe litoralul românesc

Din Mamaia în Vama Veche, prețurile au luat-o razna. Cât poate costa o ciorbă sau o shaorma în stațiunile de pe litoralul românesc

meniu vama

Turiștii care au ajuns de 1 Mai într-una din stațiunile de pe litoralul românesc au rămas uluiți de prețurile afișate. Indiferent ce au ales, Vama Veche sau stațiunea Mamaia, turiștii plătesc la fel pentru mâncare și băutură. Prețurile au ajuns la cote alarmante, iar turiștii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare, o spun chiar cei care merg an de an acolo, de 1 Mai.

Mulți tineri au adus conserve de acasă, dar nu au refuzat nici ei o porție de hamsii, ca să simtă gustul mării. În Vama Veche turiștii se bucură nu doar de mare, ci și de preparatele care se vând în restaurante, rulote sau chiar pe plajă. Cele mai căutate sunt hamsii si midiile, dar suta de grame s-a scumpit față de anii trecuți. La fel si crevetii, shaorma sau clatitele.

Cât costă mâncarea în Vama Veche

Hamsii: 10 lei / 100 de grame;

Snițel de pui: 23 de lei;

Shaorma mare: 34 de lei;

Midii: 20 de lei / 100 de grame;

Creveți: 28 de lei / 100 de grame;

Clătite: între 6 și 25 de lei / porția.

Ce spun turiștii: „Niște prețuri fantastice! O friptură dacă cumpăr, parcă cumpăr un televizor. Am adus niște pateu de ficat de acasă. Este extraordinar”.

„Am dat pe o ciorbă 45 de lei. Da, am dat 45 pe o ciorbă. Zici că e animalul viu în ea”, a mai spus o turistă, potrivit PRO TV.

„Mi-am luat un kebab cu cheddar. Este fenomenal! Jur! N-am mai mâncat așa ceva. Aici, în Vamă, totul e sacru și totul e foarte gustos. Am dat 24 de lei pe un sandwich. E destul de mult, dar, având în vedere că totul s-a scumpit, cred că e în regulă”, a spus un alt turist.

Cât costă mâncarea în stațiunea Mamaia

Sandwich: 25 lei;

Snițel cu cartofi și salată: 35 de lei;

Midii: 35 lei;

Creveți / fructe de mare: 40 de lei;

Coaste picante cu salată: 45 lei.

În stațiunea Mamaia, cei care nu au ales terasele sau restaurantele s-au îndreptat spre rulotele cu mâncare. Dar prețurile nu sunt cu mult mai mici. La mare căutare au fost coastele pe grătar. Cele mai multe terase și restaurante de pe litoral se pregătesc pentru o nouă zi extrem de aglomerată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: