Redactia.ro
Home » Monden » Directorul Institutului de boli infecțioase Matei Balș, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. „S-a făcut o confuzie”

Directorul Institutului de boli infecțioase Matei Balș, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. „S-a făcut o confuzie”

Ce solicitare a făcut Florin Piersic către Primaria din Cluj-Napoca.

La două zile după ce marele actor Florin Piersic a fost internat la Institutul Matei Balș din București, ies la iveală noi detalii despre starea sa de sănătate. În urma unor speculații privind infecția cu care se confruntă, directorul medical al Institutului, Adrian Marinescu, a oferit clarificări importante pentru a liniști publicul și a reduce zvonurile. El a subliniat faptul că situația nu este atât de gravă cum s-a speculat, iar actorul este sub supraveghere medicală atentă.

Starea actuală a lui Florin Piersic și zvonurile despre infecția cu stafilococ

Florin Piersic a fost internat de urgență pe 29 aprilie după ce a acuzat stări de rău în timpul unui spectacol. În ziua de Paște, actorul a ajuns pe masa de operație pentru a i se scoate stimulatorul cardiac, montat cu peste 15 ani în urmă, din cauza unei septicemii provocate de o proteză la genunchi. Directorul medical Adrian Marinescu a afirmat că actorul se află într-o stare stabilă și că nu a fost niciodată în terapie intensivă.

Marinescu a infirmat categoric zvonurile conform cărora Florin Piersic ar fi fost infectat cu un stafilococ rezistent la antibiotice, o bacterie extrem de agresivă. „Nu este o situație medicală care să îi pună viața în pericol în acest moment. Nu este o situație gravă, așa cum am auzit în diverse surse.”, a declarat el.

Medicul a subliniat faptul că actorul este vulnerabil din cauza vârstei și a bolilor asociate, necesitând astfel supraveghere extrem de atentă. A clarificat, de asemenea, că stafilococul despre care s-a vorbit nu reprezintă o amenințare serioasă și este un tip comun, găsit peste tot.

Vorbim de un stafilococ care și-a păstrat sensibilitatea la antibiotice. Nu este o bacterie de spital agresivă, ci un stafilococ pe care noi toți îl avem pe piele.”, a precizat Adrian Marinescu.

Viața fără stimulatorul cardiac: impactul asupra lui Florin Piersic

În privința scoaterii stimulatorului cardiac, doctorul Adrian Molnar de la Institutul Inimii din Cluj a oferit mai multe detalii despre impactul acestei proceduri asupra actorului. Molnar a explicat că stimulatorul cardiac a fost montat pentru a preveni episoadele de bradicardie, dar nu era necesar permanent.

„Stimulatorul cardiac a fost montat în urmă cu 15 ani pentru că marele actor avea episoade de bradicardie. S-a montat acest stimulator mai mult, pentru a preveni eventualele episoade mai lungi de bradicardie și nu pentru că ar fi avut neapărată nevoie de simulator permanent. Așa încât extragerea simulatorului nu îi produce modificări în funcția inimii în momentul de față.Pentru că în cei 15 ani cât acest stimulator a fost montat, inima a funcționat foarte bine, fiind consumate aproximativ 10% din bateria stimulatorului, deci intră intermitent și destul de rar în funcție stimulatorul cardiac.

Acum extragerea acestui stimulator, a sondelor de stimulare din inimă s-a făcut pentru că pe aceste sonde s-au format un film de fibrină care a fost colonizat de bacteria pe care o avea în sânge, și pentru că aceste sonde întrețin infecția și antibioterapia nu își face efectul complet dacă aceste sonde nu sunt extrase, ele au fost extrase și s-a văzut pe evoluția stării generale a actorului o evoluție mai bună decât înainte.

Sigur că tratamentul definitiv va fi extragere extirparea protezei de la nivelul genunchiului, care este practic primul focar de infecție din organism, infectare a sondelor de stimulare, fiind al doilea focar din organism”, a dezvăluit dr. Adrian Molnar, de la Institutul Inimii din Cluj.

Supravegherea medicală continuă și speranța pentru recuperare

În prezent, Florin Piersic este monitorizat îndeaproape pentru a se asigura că infecția este ținută sub control și că sănătatea sa se îmbunătățește. Deși nu se află într-o situație critică, actorul necesită atenție sporită pentru a preveni orice complicații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: