Redactia.ro
Home » Știri » Directorul OMS, semnal de alarmă privind coronavirusul: În Europa situația s-a ameliorat, în restul lumii se agravează

Directorul OMS, semnal de alarmă privind coronavirusul: În Europa situația s-a ameliorat, în restul lumii se agravează

OMS situația coronavirus

Pandemia de coronavirus este departe de a se fi terminat, spune directorul Organizației Mondiale a Sănătății,Tedros Adhanom Ghebreyesus. Acesta a avertizat, în timpul unei conferințe de presă care a avut loc la Geneva că evoluția COVID-19 nu este una favorabilă.

Avertizare din partea directorului OMS privind pandemia de coronavirus

Veștile bune despre pandemia de coronavirus încă întârzie să apară. Potrivit unui anunț făcut de directorul OMS nu ar trebui să fim optimiști în ceea ce privește data la care vom scăpa definitiv de COVID-19.

De asemenea, trebuie să avem în vedere că situația îmbolnăvirilor cu coronavirus se ameliorează în Europa, dar situația la nivel mondial este diferită. Astfel, pe restul continentelor infecțiile cu coronavirus sunt încă multe ca număr, chiar dacă în statele europene numărul de cazuri este în scădere.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a explicat că în statele africane, dar și în Asia și cele două Americi există încă un număr semnificativ de cazuri, iar în unele zone în aceste zișe sunt atinse chiar recorduri negative de infectări.

În Europa situația infectărilor aproape a ajuns la final, dar în lume abia începe

”Cu toate că situaţia în Europa se ameliorează, în lume ea se înrăutățește. Peste 100.000 de cazuri noi au fost confirmate în 9 din ultimele 1 zile. Ieri (n.red. – duminică) mai mult de 136 de cazuri au fost raportate, fiind cele mai multe pentru o zi. Aproape 75 la sută din cele confirmate în ultima zi sunt din 10 țări, marea majoritate în Asia de Sud şi Americi”, a explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Totodată, directorul OMS a ținut să avertizeze că în unele arii geografice acum abia sunt depistate primele cazuri, spre deosebire de situația din Europa, unde vârful epidemiei a fost deja depășit.

Multe din țările africane înregistrează creșteri ale cazurilor de coronavirus. Sunt raportate cazuri în noi zone geografice, deși cele mai multe țări din acele regiuni au mai puțin de 1.000 de cazuri confirmate. Vedem și creșteri ale numărului de cazuri și în unele regiuni din Europa și Asia”, a afirmat directorul Organizației Mondiale a Sănătății.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: