Redactia.ro
Home » Știri » Disney Plus restricționează accesul copiilor la filme precum Peter Pan sau Dumbo! Acestea sunt considerate rasiste

Disney Plus restricționează accesul copiilor la filme precum Peter Pan sau Dumbo! Acestea sunt considerate rasiste

Disney Plus reastricționează accesul copiilor la filme precum ”Peter Pan” sau ”Dumbo”! Acestea sunt considerate rasiste

Disney Plus a restricționat accesul copiilor cu vârste de până la 7 ani la filme celebre precum ”Peter Pan”, „Dumbo” sau „Pisicile aristocrate”. 

Disney Plus restricționează accesul copiilor la filme

Decizia rețelei de streaming vine după ce, cele trei filme au fost ținta unor acuzații că ar încălca recomandările de conținut pentru scene rasiste. Potrivit Sky News, filmele nu vor mai apărea în secțiunea dedicată copiilor din aplicația Disney Plus.

Anul trecut, un sistem de avertizare a publicului în legătură cu prezenţa unor conţinuturi rasiste în filmele clasice ale grupului Disney, în vigoare din 2019, a fost actualizat prin intermediul unui nou mesaj.

Disney Plus restricționează accesul copiilor! Mai mulți părinți au criticat această decizie, însă platforma de streaming Disney spune că se angajează ”să creeze povești cu teme inspiraționale, care să reflecte diversitatea umană”.

Grupul Disney a adăugat pentru prima dată un mesaj de avertizare a publicului în legătură cu prezenţa unor conţinuturi rasiste în noiembrie 2019, însă textul de atunci era mult mai scurt: “Acest program este prezentat aşa cum a fost creat în original. Ar putea conţine descrieri culturale depăşite”. Anumite filme, precum “Song of the South”, nu sunt disponibile deloc pentru difuzare pe Disney+ din cauza elementelor rasiste.

Filme precum “Dumbo” și “Peter Pan” conțin stereotipuri rasiste

Atunci când sunt difuzate pe serviciul de streaming Disney+, filme precum “Dumbo”, “Peter Pan” şi “Jungle Book” sunt de acum însoţite de un text de avertizare ce indică faptul că ele conţin stereotipuri.

Acest program include descrieri negative şi/sau abuzuri ale unor oameni sau culturi. Aceste stereotipuri au fost greşite atunci şi sunt greşite şi acum, se afirmă în noua avertizare folosită de Disney împotriva rasismului.

Disney Plus restricționează accesul copiilor! Alte filme care vor fi însoţite de aceeaşi avertizare sunt “The Aristocrats”, care prezintă o pisică “cu faţă galbenă” care cântă la pian cu beţişoare chinezeşti, şi “Peter Pan”, în care nativii americani sunt descrişi prin sintagme rasiste precum “piei-roşii”.

Lady and the Trump”, care conţine mai multe secvenţe cu rasism şi stereotipuri culturale, va fi difuzat la rândul său cu acelaşi mesaj de avertizare.

În mod similar, Warner Bros îşi avertizează de mult timp spectatorii în legătură cu prezenţa unor “prejudecăţi etnice şi rasiale” în unele dintre producţiile sale de animaţie.

Deşi aceste animaţii nu reprezintă societatea de azi, vi le prezentăm aşa cum au fost ele create în original, pentru că, dacă nu am proceda astfel, ar fi ca şi cum am pretinde că aceste prejudecăţi nu au existat niciodată, se afirmă în avertismentul folosit de Warner Bros.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: