Redactia.ro
Home » Știri » DISTRACŢIE maximă pe Valea Prahovei. Turiştii au primit ceea ce aşteptau de mult

DISTRACŢIE maximă pe Valea Prahovei. Turiştii au primit ceea ce aşteptau de mult

Mare surpriză, sâmbătă, pentru turiştii care se distrează pe Valea Prahovei. Weekendul acesta a adus o ușoară răcire a vremii în România și au apărut, astfel, şi primele ninsori la munte.

Oamenii care încă se află la munte au publicat, pe reţelele sociale, fulgi timizi de zăpadă au început să cadă pe Valea Prahovei.

Se schiază pe zăpadă artificială

În prezent, pe pârtia de la Azuga zăpada este artificială. Conform meteorologilor, răcirea vremii era așteptată, dar temperaturile rămân peste cele normale perioadei.

Conform meteorologilor, iarna îşi va intra în drepturi. Temperaturile vor scădea sub pragul înghețului, în special noaptea, iar spre finalul lunii ianuarie, chiar și ziua. De asemenea, în Capitală sunt preconizate ninsori în zilele de 18, 26 și 28 ianuarie.

În zonele înalte de munte va ninge. Fulgii de zăpadă își vor face simțită prezența în special în Caprații Orientali. Pentru mâine dimineață, românii trebuie să se aștepte la o ploaie înghețată în nordul și nord-estul țării.

Adio, temperaturi ridicate?

Va ninge local și în nord-estul României. Meteorologii susțin că va ploua și în zonele înalte din Carpații Orientali. Prin urmare, românii trebuie să își ia adio de la temperaturile ridicate din ultima vreme.

Din datele înregistrate în perioada 1961-2022 la staţiile meteorologice din reţeaua Administraţiei Naţionale de Meteorologie, se constată că în luna ianuarie valorile temperaturii aerului sunt negative la nivelul întregii ţări, cu excepţia unor suprafeţe reduse situate de-a lungul litoralului Mării Negre şi în sud-vestul Banatului.

În zona intra şi extracarpatică, valorile medii ale temperaturii se înscriu între -4 şi 0 grade Celsius, uşor mai ridicate, -2 şi 0 grade, în partea de sud şi vest a ţării şi ceva mai scăzute, cu valori cuprinse între -4 şi -2 grade Celsius, în Moldova şi centrul ţării. În zona subcarpatică şi carpatică joasă, mediile se înscriu între -6 şi -4 Celsius”, au precizat specialiștii ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: