Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în cinematografie. Marele producător Alberto Grimaldi s-a stins din viață

Doliu în cinematografie. Marele producător Alberto Grimaldi s-a stins din viață

GALERIE FOTO (3)

Doliu în cinematografie. În ultima vreme, tot mai multe personaje de pe scena cinematografiei ne părăsesc pentru totdeauna. De această dată, unul dintre cei mai mari producători de filme, s-a stins din viață. Alberto Grimaldi a murit la vârsta de 95 de ani.

Doliu în cinematografie. Marele producător Alberto Grimaldi s-a stins din viață

Doliu în cinematografie. Lumea filmului devine din ce în ce mai săracă, după ce în ultimii ani s-au stins din viață nume mari din cinematografie. Alberto Grimaldi, unul dintre cei mai cunoscuți producători de filme, a murit la vârsta de 95 de ani. Printre cele mai cunoscute pelicule pe care le-a produs s-au numărat „The Good, the Bad and the Ugly”, regizat de Sergio Leone, semnând și producția „Gangs of New York” al lui Martin Scorsese. Conform surselor, producătorul s-a stins din viață din cauza naturale. Unul dintre fiii lui Albert Grimaldi a confirmat informația, declarând că tatăl său a murit din cauza naturale, neavând legătură cu noul coronavirus.

Albert Grimaldi s-a născut pe 28 martie 1925, în Napoli, a studiat Dreptul înainte de a-și înființa propria compania de producție, Produzioni Europee Associati în 1961. Primul lungmetraj produs Albert Grimaldi a fost westernul spaniol „L’ombra di Zorro”, lansat în 1962. În 1964, a produs primul său film spaghetti western „I due violenti”. P.E.A, devenind cunoscut pentru filmele cu buget redus, deseori co-producătorii cu Spania și Germania de Vest, iar compania a funcționat până la începutul anilor 1980. Totodată, prima colaborare a lui Grimaldi cu Sergio Leone a fost co-producția „For a Few Dollars More” (1965), cu Clint Eastwood, în rol principal. Anul următor, ei au colaborat la celebrul spaghetti western „The Good, the Bad and the Ugly”, care i-a adus celebritatea mondiala lui Eastwood.

Filmele produse de Grimaldi

Într-o carieră de patru decenii, Albert Grimaldi a făcut peste 80 de filme în Europa și Statele Unite. Între titlurile cele mai importante se numără Burn!” (1969), „Last Tango in Paris” (1972), cu Marlon Brando, „Man of La Mancha” (1972), cu Sophia Loren, „Illustrious Corpses” (1976) si „Ginger and Fred” (1986). Ultima producție a acestuia a fost „Gangs of New York” (2002), regizat de Martin Scorsese, cu Daniel Day-Lewis, Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz si Liam Neeson in distributie, primind o nominalizare la Oscar, la categoria cel mai bun film. Alberto a avut trei copii, care i-au dăruit la rândul lor trei nepoți.

Alberto Grimaldi a murit

Cecilia Mangini a murit la vârsta de 93 de ani

În urmă cu câteva zile, o altă veste avea să-i întristeze pe iubitorii de film. Regizoarea Cecilia Mangini, s-a stins din viață la vârsta de 93 de ani, aceasta fiind o afevărată pionieră a filmului documentar în Italia. Regizoarea fost omagiată în septembrie la Festivalul Filmului European de la Sevilla, prezentând ultimul său documentar “Due scatole dimenticate” (2020).Cecilia s-a născut în 1927 la Mola di Bari, crescând în Italia fascistă. De-a lungul timpului, a devenit adepta unei ideologii anarhiste care i-a influențat cinematografia în care și-a expus ideile impotriva decalajului social și conservatorismul țării sale. Aceasta a lansat primul film documentar care prezenta situația femeii din Italia acelor ani.

Cecilia Mangini a murit
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: