Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în echipa „Chefi la cuţite”. Renumitul chef a murit la 82 de ani

Doliu în echipa „Chefi la cuţite”. Renumitul chef a murit la 82 de ani

Doliu în echipa „Chefi la cuţite”. Renumitul chef a murit la 82 de ani

Este doliu în echipa „Chefi la cuţite”. Renumitul chef Gheorghe Vătafu a murit la 82 de ani. Era maestru în arta culinară și unul dintre fondatorii gastronomiei românești moderne.

Renumitul chef de la „Chefi la cuţite” a murit la 82 de ani

Renumitul chef Gheorghe Vătafu s-a stins din viaţă în urmă pe 29 august, scrie gandul.ro. Cheful era extrem de cunoscut, a participat chiar și la o ediție a show-ului culinar „Chefi la Cuțite”, de la Antena 1. Deși în ultima perioadă a vieții, nu a mai profesat, pasiunea sa pentru bucătărie a rămas aceeași.

Renumitul chef Gheorghe Vătafu a fost invitat la „Chefi la cuțite”

În sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”,  chef Gheorghe Vătafu s-a întâlnit cu celebrii jurați ai emisiunii, chef Scărlătescu, chef Bontea și chef Dumitrescu.  Toți trei s-au ridicat în picioare și l-au aplaudat pe maestrul culinar Gheorghe Vătafu încă de când acesta a intrat în platou.

„Nu aș vrea să se îngroape ceea ce este bucătăria românească. Bucătăria românească este fabuloasă, țin foarte mult la aceste lucruri. Atât cât mai pot, pentru că, vă dați seama, am și eu o vârstă”, spunea chef-ul, în emisiune, potrivit Antena 1.

„Era în timpul în care Bucureștiul se numea Micul Paris și casele nobiliare își trimiteau bucătarii în Franța ca să se specializeze sau erau trimiși direct bucătari francezi, ca să îi specializeze pe români. M-am angajat picol la un restaurant nou deschis atunci și acolo veneau mari artiști de la Bulanda, venea Sadoveanu, pe care eu îl citeam cu sfințenie”, a mai adăugat atunci maestrul culinar Gheorghe Vătafu.

Ce carieră impresionată a avut chef Gheorghe Vătafu

„Eu am lucrat pentru mulți, chiar și pentru Gheorghe Ghiorghiu Dej. Nu îi am însă în memorie pe toți. Și Iosif Tito, fostul președinte al Iugoslaviei, mi-a lăsat o amintire frumoasă (…). Am fost șeful Intercontinentalului timp de 50 de ani”, a dezvăluit Gheorghe Vătafu, în timp ce era urmărit cu mare atenție de cei trei chefi.

Ediție specială în memoria lui Gheorghe Vătafu, în sezonul 10 „Chefi la cuțite”

Telespectatorii vor putea urmări în curând, pe Antena 1 și Antena Play, una dintre ultimele apariții televizate ale regretatului chef Gheorghe Vătafu. Maestrul bucătar urmează să apară în cadrul sezonului 10 „Chefi la cuțite”, ediția fiind filmată înainte ca geniul culinar să se stingă din viață.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: