Redactia.ro
Home » Sport » Doliu în fotbalul românesc! A murit unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori

Doliu în fotbalul românesc! A murit unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori

Florin Halagian

Florin Halagian a murit la vârsta de 80 de ani. Informația a fost  oferită pe pagina de Facebook a clubului FC Argeş, potrivit Digi Sport.

„Clubul FC Argeş anunţă decesul antrenorului Florin Halagian la vârsta de 80 de ani. Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeș cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 și 1978-79. A mai câștigat titlul de campioană cu Dinamo București în sezonul 1991-92. A avut o contribuție importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câștigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni. …

Clubul FC Argeş este alături în aceste momente grele de familia îndurerată. Sincere condoleanţe!”, se scrie în comunicat.

Halagian a fost unul dintre cei mai cunoscuți antrenori români, acesta pregătind atât Steaua cât și Dinamo. A mai antrenat, de asemenea, FC Argeş, Universitatea Craiova, FC Naţional, FC Olt, Victoria București, Inter Sibiu, FCM Bacău, FC Brașov, Ceahlăul, Dacia Mioveni și Gloria Bistrița.

Florin Halagian s-a retras din antrenorat în 2010, ultima oară activând la CS Mioveni. Tehnicianul se retrăsese și din viața publică, iar aparițiile sale televizate au devenit inexistente de ani buni.

În sezonul 1971-1972, la doar 32 de ani, Florin Halagian devenea antrenorul lui FC Argeş. Alături de legendarul Nicolae Dobrin, piteştenii au câştigat titlul de campioană în Divizia A. În sezonul imediat următor FC Argeş a obţinut o victorie de răsunet în Cupa Campionilor Europeni: 2-1, contra lui Real Madrid!

Fost mijlocaș de meserie, „Armeanul” a evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo, Progresul, Pompierul București, Dinamo Pitești, Petrolul, Minerul Baia Mare și Vagonul Arad.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: