Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea artistică! A murit Juan Carlos Copes, unul dintre cei mai renumiți dansatori de tango din lume

Doliu în lumea artistică! A murit Juan Carlos Copes, unul dintre cei mai renumiți dansatori de tango din lume

GALERIE FOTO (5) Doliu în lumea artistică!

Doliu în lumea artistică! Unul dintre cei mai buni dansatori de tango din lume s-a stins din viață din cauza coronavirusului. Juan Carlos Copes s-a infectat cu COVID19 în luna decembrie, dar organismul i-a cedat în fața bolii. Artistul avea 89 de ani.

Doliu în lumea artistică! A murit Juan Carlos Copes, unul dintre cei mai renumiți dansatori de tango din lume

Doliu în lumea artistică! Pandemia de coronavirus a infectat milioane de oameni și a ucis mii de oameni. De aproape un an, acest virus umblă prin nou și ucide fără milă. Printre victimele acestui coronavirus se numără și unul dintre cei mai buni dansatori de tango din întreaga lume. Doliu în lumea artistică!

Juan Carlos Copes s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Artistul a reușit să facă tango-ul cunocut și ca stil de dans coregrafic, ducându-l pe marile scene internaționale, fie transpus în film sau piese de teatru. Juan Carlos s-a născut pe 31 mai 1931 în Buenos Aires, crescând în ochii artiștilor din întreaga lume după ce a demonstrat că iubește foarte mult arta, în special dansul. Acesta a bucurat lumea împreună cu partenera sa de dans,Maria Nieves care, pe lângă o parteneră de dans desăvârșită, i-a devenit și soție între anii 1964 și 1973. Deși s-au despărțit, aceștia au continuat să danseze împreună până în anul 1997, devenind un adevărat cuplu al lumii artistice de necontestat. Cei doi au avut o fiică, care, ani mai târziu, a devenit partenera de dans a tatălui său, moștenind talentul și iubirea față de acest tip de dans. În 2015, Juan Carlos Copes s-a retras din lumea dansului, dar fiica sa a continuat să-i calce pe urme, devenind una dintre cele mai bune și apreciate dansatoare de dans artistic din lume.

Johana Copes a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, în memoria tatălui său. „Va străluci mereu în mijlocul stelelor şi pentru totdeauna în istoria tangoului dansat”, a scris pe Facebook fiica sa Johana Copes. Familia artistului a fost cea care a dat trista veste. Acesta fusese internat în spital, fiind infectat de coronavirus încă din luna decembrie. „A strălucit pe Broadway şi a fost aplaudat în Europa”, a amintit sâmbătă pe Twitter Ministerul argentinian al Culturii.

Doliu în Argentina

Argentinienii și-au pierdut în doar câteva luni, unele dintre marile valori ale țării. Moartea dansatorului este o altă lovitură pentru Argentina. La sfârșitul anului trecut, statul a mai pierdut un om valoris, este vorba despre legenda fotbalului, Diego Armando Maradona.

Acesra a murit în luna noiembrie la vârsta de 60 de ani, în urma unui infarct. Legiștii care au efectuat autopsia lui Maradona au precizat că motivul decesului a fost insuficiență cardiacă acută. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidențial din Buenos Aires, iar sute de oameni s-au adunat în fața palatului pentru a-și lua rămas bun de la cel mai mare campion mondial de fotbail din 1986. Acesta a câștigat împreună cu Argentina, al cărei căpitan a fsot, Cupa Mondială la fotbal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: