Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea muzicală! Soprana Mirella Freni a murit la 84 de ani

Doliu în lumea muzicală! Soprana Mirella Freni a murit la 84 de ani

GALERIE FOTO (8) Doliu în lumea muzicală! Soprana Mirella Freni a murit la 84 de ani

Doliu în lumea muzicii! Soprana Mirella Freni a murit la 84 de ani. Una dintre cele mai apreciate soprane contemporane, a murit duminică din cauza unei boli degenerativă.

Doliu în lumea muzicală! Soprana Mirella Freni a murit la 84 de ani

Potrivit New York Times, soprana contemporană Mirella Freni s-a stins din viață duminică, la vârsta de 84 de ani. Conform informațiilor, artista a fost găsită fără suflare în casa sa din Modena, Italia din cauza unei boli degenerative. și suferise deja o serie de accidente vasculare.

Informația despre moartea artistei a generat imediat numeroase mesaje de regret pe site-urile specializate din domeniul operei din întreaga lume.

Mirella și Luciano Pavarotti au fost crescuți de aceeași doică, deoarece mamele celor doi, lucrau în același loc și nu aveau timp să îi alăpteze.

Cariera sopranei Mirella Freni

Freni a fost atrasă de operă încă din copilărie, la numai zece ani cântând în cadrul unui concurs radiofonic. Dar, tenorul Beniamino Gigli a sfătuit-o să nu mai cânte o perioadă în public, deoarece risca să-și piardă vocea, iar la vârsta de 17 ani, artista a revenit pe scenă.

La 19 ani a debutat la Teatrul Comunale di Modena în Micaela, evenimentul fiind urmat de numeroase oferte artistice.

Ulterior, soprana și-a întemeiat o familie cu dirijorul Leone Magiera, care i-a fost și profesor de canto. În 1958, Freni și-a reluat activitatea pe scenă, apoi a fost angajată la Opera olandeză în stagiunea 1959-1960.

Soprana preferată a lui Herbet von Karajan

Mirella Freni a devenit soprana preferată a lui Herbet von Karajan și una dintre partenerele de scenă constante ale lui Luciano Pavarotti.

După ce s-a despărțit de Magiera, artista și-a găsit fericirea în brațele lui Nicolai Ghiaurov, care i-a fost alături până când acesta s-a stins din viață,în 2004.

Mirella Freni a cântat pe cele mai importante scene de operă din lume, încheindu-și cariera de cântăreață la Opera din Washington, în aprilie 2005, când a interpretat rolul Ioanei d’Arc din opera Fecioara din Orleans de Ceaikovski. Freni avea 70 de ani. „Pentru mine a fost ceva firesc. M-am născut cu asta. Dar întotdeauna mi-am dorit să înțeleg această ușurință a mea, așa că am studiat tehnica vocală. Voiam să îmi cunosc instrumentul. Am încercat să găsesc cea mai bună cale pentru că dacă nu știi ce să faci cu propriul tău corp îți va fi foarte greu să cânți mai târziu în viață.”, declara soprana Freni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: