Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea sportului. Anna Gutu a murit după ce a fost surprinsă de o avalanșă puternică în Tibet

Doliu în lumea sportului. Anna Gutu a murit după ce a fost surprinsă de o avalanșă puternică în Tibet

anna gutu

Anna Gutu, una dintre cele mai bune alpiniste la nivel mondial, a fost ucisă la vârsta de 32 de ani de o avalanșă în timp ce voia să meargă pe vârful Shisha Pangma, în Tibet. Trupul ei a fost recuperat cu câteva ore mai târziu. Iată toate detaliile acestei tragedii care a lăsat lumea sportului mai săracă.

Doliu în lumea sportului. Anna Gutu a murit după ce a fost surprinsă de o avalanșă

Comunitatea alpinismului este întristată de pierderea Annei Gutu, în vârstă de 32 de ani, care a căzut victimă unei avalanșe pe muntele Tibet, unul dintre cei mai înalți vârfuri montani din lume. Tragedia a dus și la pierderea ghidului său, Sherpa Mingmar.

Anna Gutu și Gina Marie Rzucidlo, în vârstă de 45 de ani, cea de-a doua alpinistă care a dispărut în scurt timp, și-au propus să își îndeplinească visul de a deveni primele femei care ajung la altitudinea de 8.000 de metri pe un munte.

Anna Gutu își setase un obiectiv ambițios

Anna Gutu și Gina Marie Rzucidlo au escaladat cu câteva zile înainte de tragedie al șaselea cel mai înalt munte din lume, urmărind să atingă un record semnificativ în carierele lor. În total, 52 de alpiniști au încercat să urce pe Shishapangma.Anna Gutu avea o pasiune puternică pentru alpinism și își dorea să atingă un record impresionant, concurând cu Gina Marie Rzucidlo pentru a fi prima în realizarea acestui obiectiv.

Cu câteva zile înainte de tragicul incident, Anna Gutu și Gina Marie Rzucidlo au reușit să escaladeze cu succes cel de-al șaselea cel mai înalt vârf montan de pe Pământ, Cho Oyu, situat la granița dintre China și Nepal. Pentru a realiza acest record important, au apelat la ghizi cu experiență, precum Sherpa Mingmar și Tenjen Lama. Acesta din urmă, Tenjen Lama, care în prezent este dat dispărut, deține un record impresionant de escaladare a 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri în doar 92 de zile, împreună cu norvegianca Kristin Harila.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: