Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea sportului. Ileana Gyulai Ienei s-a stins din viață

Doliu în lumea sportului. Ileana Gyulai Ienei s-a stins din viață

GALERIE FOTO (3) Ileana Gyulai Ienei s-a stins din viață

Doliu în lumea sportului. Soția antrenorului Emeric Ienei a murit miercuri, la vârsta de 75 de ani. Ileana Gylai a fost campioană mondială și dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico și Munchen cu echipa de floretă a României.

Doliu în lumea sportului. Ileana Gyulai Ienei s-a stins din viață

Doliu în lumea sportului.Partenera de viață a antrenorului de fotbal Emeric Ienei, s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 75 de ani. Anunțul trist a fost făcut de televiziunea clubului sportiv Steaua. „Ileana Gyulai Ienei, soţia antrenorului care a realizat cea mai mare performanţă a fotbalului românesc, s-a stins, astăzi, din viaţă, la vârsta de 75 de ani”, se arată pe pagina de Facebook a Steaua TV.

Ileana Gyulai era fostă campioană la scrimă, cucerind primul titlul național, la junioare, iar în 1966, 1967 și 1973 a îmbrăcat tricoul de campioană națională la senioare. De asemenea, la echipe a câștigat 15 titluri naționale, unul cu echipa Unio, iar pe celelalte cu Steaua. A debutat la Campionatele Mondiale de tineret de la Budapesta, unde a cucerit medalia de argint, la individual, performnață pe care a reeditat-o la Rotterdam. Cele mai importante premii dobândite la echipe au fost medaliile olimpice de bronz primite la Mexico City, în 1968 și la Munchen, în 1972 și Cupa Campionilor Europeni care a intrat în posesia clubului Steaua. În Cuba a devenit campioană mondială cu echipa de floretă a României și a cucerit medalia de argint la individual. La individual, la CM, a mai cucerit două medalii de argint, la Paris, în 1965 și la Ankara, în 1970 și cinci medalii de bronz în 1967, 1973, 1974, 1977 şi 1978.

După ce s-a retras din activitatea competițională, Ileana Gyulai a lucrat ca antrenoare o scurtă perioadă de timp. A primit titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului, iar în urmă cu 21 de ani i-a fost conferită Crucea națională “Serviciul credincios” clasa a III-a.

Emiric Ienei, în vârstă de 84 de ani, a pierdut-o pe cea care i-a fost alături în ultimii ani. Ileana Gyulai și Emiric Ienei au trăit o poveste de dragoste, iar de-a lungul anilor au devenit un sprijin unul pentru celălalt. Sportiva a mai fost căsătorită înainte cu primul campion olimpic din istoria scrimei românești, și anume Ionel Drîmbă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: