Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea sportului. O celebră gimnastă s-a stins din viață la doar 17 ani

Doliu în lumea sportului. O celebră gimnastă s-a stins din viață la doar 17 ani

Doliu în lumea filmului.

Comunitatea sportivă a fost șocată de vestea tragică a morții tinerei gimnaste Maria Herranz din cauza meningitei. La doar 17 ani, Maria a pierdut lupta împotriva acestei boli grave, generând o undă de tristețe și compasiune în mediul online și în comunitatea locală.

Portretul unei atlete promițătoare

Maria Herranz era o tânără gimnastă talentată, în vârstă de doar 17 ani, care și-a găsit pasiunea în practicarea gimnasticii la trambulină. Ea era o prezență marcantă în clubul Ruditramp din orașul ei natal, Cabanillas del Campo, Spania, și reprezenta o speranță pentru viitorul sportului.

Autoritățile locale au confirmat că Maria a pierit în urma unei forme devastatoare de meningită, o boală cu incidență scăzută, dar cu consecințe grave. Decesul ei a survenit brusc, în dimineața zilei de 17 aprilie, la Spitalul Guadalajara, lăsând în urmă un gol imens în familia și comunitatea ei.

Comemorarea și doliul în comunitate

Primăria din Cabanillas del Campo a declarat două zile de doliu pentru a onora memoria Mariei Herranz, suspendând toate activitățile socio-culturale planificate. Federația Spaniolă de Gimnastică a exprimat, de asemenea, profundul regret și solidaritatea cu familia și cei apropiați ai tinerei sportive în această perioadă de durere.

„Federația își exprimă regretul profund după decesul Mariei Herranz. Sincere condoleanțe familiei și prietenilor. Gimnastica spaniolă își va aminti mereu de tine.’, a fost mesajul Federația Spaniolă de Gimnastică.

Reacția autorităților în fața riscului de contaminare

După decesul Mariei, autoritățile locale au luat măsuri rapide pentru a limita riscul de contaminare, activând protocoalele de acțiune și recomandând administrarea cât mai rapidă a tratamentului profilactic pentru persoanele care au fost în contact apropiat cu aceasta. Meningita și sepsisul sunt boli grave, iar autoritățile încearcă să prevină răspândirea lor în comunitate.

„Maria ne-a părăsit brusc din cauza unei meningite teribile, care a luat-o de lângă noi în doar 24 de ore, lăsând orașul într-o tristețe de neconsolat’, se arată în comunicatul emis de autoritățile locale spaniole.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: