Redactia.ro
Home » Monden » Doliu în lumea teatrului. Ce actor important a murit duminică

Doliu în lumea teatrului. Ce actor important a murit duminică

Teatrul Național din Craiova a anunțat, duminică, moartea actorului Remus Mărgineanu, conform Mediafax.

„Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul Remus Mărginean, societar de onoare al Naționalului craiovean. Domnului Mărginean îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Teatrul Național Craiova.

Artistul era cunoscut pentru rolurile interpretate în filme precum „Drumul Oaselor”, „Cardinalul” și „Imposibila iubire”.

Remus Mărgineanu s-a născut la 22 martie 1938 în județul Alba, la Cugir și a murit la vârsta de 84 de ani. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, în 1964.Dincolo de piesele în care a jucat pentru Teatrul Național Craiova, mai este cunoscut pentru rolurile sale din peste 30 de filme, printre care se numără și „Buzduganul cu trei peceți” (1977), „Vlad Țepeș” (1979), „Vacanță tragică” (1979), „Drumul oaselor” (1980), „Imposibila iubire” (1984), „Loverboy” (2011) sau „Fals tratat de mântuire a sufletului” (2011).

Remus Mărgineanu a fost și fondatorul Școlii de Teatru din Craiova.

I-a fost adus un omagiu pe Facebook și de pagina dedicată actorilor români, CLV Film:

Vasile Șeicaru: „A fost un mare actor, și lasă mult în urma lui!”

“Actorul Remus Mărgineanu a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani. Cunoscut de publicul din România pentru activitatea sa pe scena de teatru, dar şi din peste 30 de filme, lui Remus Mărgineanu i se datorează înființarea școlii de teatru din Craiova”, a scris și CLV Film, pe pagina de Facebook.

Și Vasile Șeicaru și-a exprimat aprecierea pentru regretatul actor:

Dumnezeu să-l odihnească în pacea lui! A fost un mare actor, și lasă mult în urma lui!”. 

Ultimul film în care a jucat Remus Mărgineanu a fost Cardinalul, în anul 2019.  Pelicula spune povestea episcopului Iuliu Hossu şi a altor conducători ai Bisericii Greco-Catolice, care au fost arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet în anii 1950.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: