Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea tenisului! A murit un antrenor de excepție. Le-a pregătit pe Serena Williams și Maria Sharapova

Doliu în lumea tenisului! A murit un antrenor de excepție. Le-a pregătit pe Serena Williams și Maria Sharapova

GALERIE FOTO (4)

Andre Agassi, Monica Seles, Jim Courier, Maria Şarapova, Tommy Haas, Martina Hingis, Venus şi Serena Williams, Boris Becker şi Marcelo Rios sunt doar câțiva dintre jucătorii cu renume pe care antrenorul Nick Bollettieri i-a avut la academia sa. Acum, toți aceștia își iau rămas bun de la antrenorul lor.

Doliu în lumea tenisului

Americanul Nick Bollettieri, cunoscut drept unul dintre cei mai importanți antrenori din istoria tenisului, s-a stins duminică, la vârsta de 91 de ani. Acesta fondase o academie de tenis în anul 1978, în Florida, prin care toți jucătorii mari ai lumii au trecut.

Nick Bollettieri și Serena William, pe vremea când el o antrena
Nick Bollettieri și Serena Williams, pe vremea când el o antrena

Deși fusese un jucător amator, ca antrenor el a fost de-a dreptul revoluționar, ajutând la formarea mai multor vedete ale acestui sport. Cunoscut drept un exigent fără margini, Bollettieri reușea să ducă un jucător la capacitatea lui maximă.

Povestea de viață a lui Bollettieri

Nick Bollettieri s-a născut ca fiu al unor imigranți italieni, a absolvit filosofia, a studiat Dreptul, iar mai apoi a servit în armata Statelor Unite ale Americii. Ulterior, a început să predea lecții de tenis într-un hotel din Porto Rico.

I-a antrenat pe cei mai mari jucători de tenis

Odată ce și-a descoperit menirea, Bollettieri și-a deschis o academie de tenis, care l-a făcut celebru și vânat de toți jucătorii de tenis. Prin mâinile lui au trecut tenismeni precum Andre Agassi, Monica Seles, Jim Courier, Maria Şarapova, Tommy Haas, Martina Hingis, Venus şi Serena Williams, Boris Becker şi Marcelo Rios.

Maria Sharopova, Nick Ballottieri (centru) și tatăl Mariei Sharapova.

Astăzi, academia lansată de Bollettieri este încă activă, răspândită pe mai mult de 600 de hectare și incluzând peste 50 de terenuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: