Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în presă. Un cunoscut jurnalist din România a murit

Doliu în presă. Un cunoscut jurnalist din România a murit

Presa este în doliu. Un mare jurnalist s-a stins din viață. Este vorba despre gazetarul Lucian Oprea.

Vestea a fost anunțată de o apropiată

„Din nefericire, o veste ingrozitor de tristă! Lucian Oprea, ziarist de exceptie, bun prieten de aproape o viata, a plecat din aceasta lume! Inmormatarea va avea loc maine, 1.09, la Cimitirul Straulesti 2, de la ora 12. Dumnezeu sa-l odihneasca! Condoleante familiei indoliate!”, a scris Cristina Vladu, jurnalistă şi apropiată a familiei lui Lucian Oprea, pe pagina sa de Facebook

Lucian Oprea, născut la Craiova, pe 15 august 1950, a fost absolvent al Facultăţii de Drept din Bucureşti (1979), iar în perioada 1972-2003 a lucrat ca publicist-comentator la AGERPRES.

Totodată, jurnalistul a acoperit 19 ediţii ale Jocurilor Olimpice (nouă de vară şi zece de iarnă), a fost prezent la zeci de campionate mondiale, de unde a transmis reportaje şi analize din gimnastică, box, tir, lupte, popice, hochei pe gheaţă, karate, atletism şi altele pentru AGERPRES, radio, presă şi televiziune. Tot în această perioadă a fost prezent la 20 de ediţii ale Turului ciclist al României. Între 1990 şi 1998, a fost membru titular în Comitetul executiv al Asociaţiei Presei Sportive.

Opt cărți publicate

După această perioadă, între 2003 şi 2006, Lucian Oprea a publicat opt cărţi de reportaje sportive, printre care „Atena 2004”, „Bicicleta, dragostea mea”, „Pilde olimpice”, „Premiere pe acoperişul lumii”, „Cercuri de foc şi gheaţă”.

Pe parcursul activităţii sale profesionale a semnat rubricile permanente la revistele Viaţa Studenţească şi Flacăra (până în 1990).

În același timp, a lucrat în presa audio-vizuală, la televiziunile Amerom şi Soti, la Radio România şi Total și a fost publicist-comentator la ziarul Tineretul Liber, 1991, 1992-1995, responsabil al paginilor de sport la Expres Magazin, şef de departament la revista Privirea. A colaborat la numeroase publicaţii din provincie, iar din 1997 a fost reporter special la Gazeta sporturilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: