Redactia.ro
Home » Sport » Sportivii din toată lumea sunt scandalizați! Ce ar arăta autopsia lui George Floyd

Sportivii din toată lumea sunt scandalizați! Ce ar arăta autopsia lui George Floyd

George Floyd moarte, Lewis Hamilton, Michael Jordan

Sportivii din toată lumea continuă să reacționeze după moarte violentă a lui George Floyd. Acesta a fost omorât de un polițist american.

În Minneapolis, dar și în alte orașe din SUA au avut loc proteste violente, după ce un polițist l-a sufocat pe George Floyd. Au apărut și primele rezultate după efectuarea autopsiei. Potrivit CNN, Floyd nu ar fi murit însă din cauza sufocăii. Suferea de alte afecțiuni grave. Deocamdată nu a fost dat publicității un comunicat oficial. Sportivii din toată lumea au fost indignați și continuă să posteze mesaje pe paginile de socializare.

„Nu am vrut să postez și imaginile video care arată uciderea lui George Floyd, pentru că sunt prea șocante. Dar am plâns. Este inimaginabil că sunt oamenii care suferă așa ceva din cauza culorii pielii. Este abominabil, nedrept, extrem de îngrozitor”, a scris Gary Lineker, fostul mare fotbalist englez.

Mesajul lui Lewis Hamilton! “Rămâneţi tăcuţi în faţa nedreptăţii”

Campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton a avut o reacție dură. Britanicul cere ca modul în care sunt tratate minoritățile în toată lumea să se schimbe.

„Nimeni nu mişcă un deget în industria mea, care este un sport dominat de albi. Eu sunt una dintre puţinele persoane de culoare şi rămân singur. „Unii dintre voi figurează printre cele mai mari vedete şi totuşi rămâneţi tăcuţi în faţa nedreptăţii. Credeam că veţi vedea acum de ce se întâmplă asta şi veţi reacţiona, dar nu sunteţi alături de noi”, a scris pilotul celor de la Mercedes, pe contul de Instagram.

Michael Jordan nu a rămas indiferent

Fostul mare jucător de baschet condamnă și el modul în care sunt tratate de cele mai multe ori persoanele afro-americane. Mai mulți baschetbaliști din NBA cer să se facă dreptate în acest caz.

„Sunt profund întristat, sunt îndurerat și plin de furie. Simt și văd frustrarea fiecăruia.
Am suportat destul! Sunt alături de cei care luptă împotriva rasismului și a violenței asupra persoanelor de culoare din țara noastră. Trebuie în continuare să ne exprimăm pașnic împotriva nedreptății și să cerem dreptatea. Vocile noastre unificate trebuie să facă presiuni asupra liderilor noștri pentru a ne schimba legile.Fiecare dintre noi trebuie să facă parte din soluție și trebuie să lucrăm împreună pentru a aduce dreptatea pentru toți”, este o parte din mesajul lui Jordan.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

A statement from Michael Jordan:

O postare distribuită de Jordan (@jumpman23) pe

Ce s-a întâmplat marți, înainte ca George Floyd să fie ucis

George Floyd a fost reținut de poliție, marți. Se pare că bărbatul plătise cu bacnote false, iar proprietarul magazinului a sunat la 911. Acesta a spus că, Floyd se afla în stare de ebrietate. Polițiștii sosiți la fața locului l-au încătușat pe suspect, iar unul dintre aceștia și-a pus genunchiul pe gâtul bărbatului. Deși, se aude pe filmari cum Floyd îl imploră să-l lase să respire, acesta nu l-a ascultat. Ofițerul, Derek Chauvin a fost reținut vineri și este acuzat de omor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: